Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Bjørn Olav Jahr og Olaf Olsvik

RUS OG ROLEX

BJØRN OLAV JAHR (født 1969) er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har lang fartstid som journalist i bl.a. Kapital, Dagbladet og Memo. I 2002 vant han SKUP-prisen, norsk presses pris for fremragende undersøkende journalistikk, for opprullingen av Finance Credit-saken.

olaf_olsvikOLAF OLSVIK (født 1955) vokste opp på Sunndalsøra og i Sandefjord med mor, far og to yngre søstre. Han tok handelsskole og startet tidlig sitt eget selskap innen tekstilbransjen. Han produserte og importerte klær fra Østen og drev det stort i bransjen, men nedturen kom raskt etter en skilsmisse i 1987. I dag driver han Mestringshuset, et behandlingssenter for rusavhengige, sammen med sin kone Margit. Olsvik er også en ettertraktet rådgiver og foredragsholder.

"Olsvik er åpenbart et menneske med ressurser utover det vanlige ... Boka er først og fremst en vekker som roper til alle som vil la seg advare om faren for å ramle ned i et rusmiddelhelvete, samt omfanget av slikt misbruk i norsk arbeidsliv. Men også en optimistisk presentasjon av helbredelsesmulighetene, her gjennom den såkalte Minnesota-modellen. Journalisten Bjørn Olav Jahr, som fører hovedpersonens beretning i pennen på en utmerket måte, har gjort fortellingen enda mer nært realistisk ved å intervjue og referere en rekke personer som Olsvik omtaler, og gir oss dermed deres synspunkt på hans versjon." – Gudbrandsdølen Dagningen

Den vellykkede forretningsmannen Olaf Olsvik red høyt på 1980-årenes jappebølge. Han drev stort innenfor tekstilindustrien, men utviklet etter hvert et ekstremt misbruk av alkohol, piller og kokain. Den kostbare og ekstravagante livsstilen lot seg vanskelig kombinere med familieliv og mer eller mindre lovlydig forretningsdrift. Etterhvert forlot han da også begge deler til fordel for enhver lyssky virksomhet som kunne skaffe ham penger til rusmidler.
I denne usedvanlig selvutleverende beretningen om en narkoman og kriminell forretningsmann avdekkes sider ved norsk virkelighet som vi aldri tidligere har fått innblikk i. Boken gir et rått og usminket bilde av hverdagen til en norsk næringslivsnarkoman, en mann med en uhyggelig livshistorie, men også en vilje til å legge absolutt alle kort på bordet.

Møt Olaf Olsvik i Dagbladets nettmøte

Rus og Rolex er ført i pennen av Bjørn Olav Jahr, en journalist og forfatter med god innsikt i den næringslivsverden han beskriver.

Utkom: mars 2009
ISBN: 9788281691353
E-bokpris kr. 99,-