Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad

RADIOKRIGEN

svein_tore_bergestuenSVEIN TORE BERGESTUEN (f. 1974) har jobbet som journalist i TV 2 og programleder i P4, TVNorge og Kanal24. Han har tidligere utgitt en roman, og arbeider nå som rådgiver i Geelmuyden.Kiese. Bergestuen har grunnfag i psykologi og sosiologi fra UiB.

bjørn eckbladBJØRN ECKBLAD (f. 1967) har skrevet om mediebransjen som journalist i Dagens Næringsliv siden 1997. Før det jobbet han to år i avisen Varden. Eckblad er utdannet ved journalistlinjen i Volda, og har i tillegg cand. mag. fra UiO.

«Boken er en grell avsløring av korrupsjon på norsk, svensk råkjør, sosialdemokratisk kameraderi, mediepolitikk i dunkle bakrom og påstander om regelrett fusk (…) Basert på over 120 kilder har Bergestuen og Eckblad på en overbevisende måte vist hvordan den norske radiokrigen endte med mediepolitikernes totale kapitulasjon.» – Stavanger Aftenblad

«Forfatterne har gått grundig til verks. Historien er levende fortalt, og imponerende presist og detaljert.» – Trøndeavisa

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

I denne dokumentarboken finner du den spennende og dramatiske historien om kommersiell riksdekkende radio i Norge. Gjennom grundig journalistisk gravearbeid og med hjelp av et hundretalls kilder, avdekker forfatterne hvordan naive politikere, grådige forretningsfolk, dyktige strateger, kyniske redaktører og folkelige programledere – samt en solid porsjon med flaks! – gjorde P4 til en pengemaskin for sine eiere. Derfor sto også mye på spill da ny konsesjonen skulle tildeles i 2002, ti år etter første sending.

Radiokrigen er beretningen om hvorfor P4 ble en suksess og hvorfor Kanal 24 aldri ble det, fortalt og forklart innenfor rammene av den historiske symbiosen mellom media, politikk og næringsliv i Norge.

«Boken er en grell avsløring av korrupsjon på norsk.»
– Stavanger Aftenblad

Utkom: september 2009
ISBN: 9788281692282
E-bokpris kr. 99,-