Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Matthew Glass

ULTIMATUM

Oversatt av Morten Hansen

Matthew Glass er et pseudonym. Ultimatum er hans debut.

«Spennende, tankevekkende og svært godt fortalt thriller om klimakrise.» – Adresseavisen

«Fascinerende (…) en imponerende beskrivelse av diplomati på topplan (…) slutten sitter og kan ikke røpes.» – VG

«Med tanke på det mislykte klimatoppmøtet i København og den etter hvert økte spenningen mellom USA og Kina, framstår «Ultimatum», skrevet av pseudonymet Matthew Glass, som meget aktuell lesning. Legg til høyt tempo, en dose konspirasjonsteori og dommedagsprofeti, så har du pakka.» – Dagbladet

”En god, intelligent bok.” – The Times

”Matthew Glass beskrives allerede som arvtakeren til Tom Clancy og Michael Crichton, men Ultimatum er bedre enn dem begge (…) Som den første politisk-diplomatiske katastrofethriller hensetter Glass’ fengslende bok leseren i dype tanker lenge etter at siste side er vendt (…) Ultimatum gjør mer for å overbevise leseren om hvilken pris verden vil måtte betale for sin selvgode holdning til global oppvarming enn ethvert internasjonalt spill for galleriet, eller tørre vitenskapelige utredninger.”
The Economist

 

I november 2032 blir Joe Benton valgt til USAs 48. president. Det første han får beskjed om av sin forgjenger, er at de anslåtte konsekvensene av klimakrisen har vært grovt undervurdert. Nye tall viser at flere titalls millioner amerikanere vil måtte evakueres fra kystområdene. Miami vil forsvinne i havet og store deler av California vil forvandles til ørken, og de menneskelige og økonomiske kostnadene vil være uhyrlige. De endeløse internasjonale klimaforhandlingene som har pågått helt siden Barack Obamas dager og det mislykkede København-toppmøtet, har ikke gitt noen resultater, og den nye presidenten ser seg derfor tvunget til å innlede hemmelige diplomatiske forhandlinger med Kina. Men kan verdens to største supermakter og forurensere overvinne fiendskapet og mistilliten seg imellom, og hindre at konflikten ender i et kjernefysisk ragnarok?

«Anbefales!» – Adresseavisen

Ultimatum ble kåret til en av årets ti beste romaner av The Economist i 2009. Boken byr på et fascinerende nærbilde av utfordringene som møter en amerikansk president det første året av hans regjeringsperiode. Men boken er først og fremst en visjonær og dypt foruroligende spenningsroman om vårt århundres mest presserende spørsmål – jordklodens fremtid.

«En høyaktuell, politisk roman om klimakrisa i 2032. Hva gjør stormakten USA når presidenten får kniven på strupen?»
– Dagbladet

«Uhyre velskrevet og forrykende spennende klimathriller. Anbefales på det varmeste.» – Politiken

Utkom: januar 2010
ISBN: 9788281691988
E-bokpris kr. 99,-