Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
John Hart

LØGNENES KONGE

Oversatt av Kjersti Velsand

john HartJohn Hart har solgt nærmere 200 000 bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad. (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i North Carolina og i Virginia hvor han skriver på fulltid. 

”Jeg ble født i Durham i North Carolina i 1965. Faren min var en ung kirurg og moren min en fransklærer som sa opp jobben for å ta seg av barna. Jeg studerte fransk litteratur ved Davidson College, og har siden tatt eksamen i jus og regnskapsføring. Jeg har jobbet i bank, som aksjemekler og som advokat. Jeg har også brukt mye tid på å pusse båter i Carolina, stelle helikoptre i Alaska og skjenke fatøl på en pub i London. Jeg tror jeg likte den siste jobben best. Min eneste virkelige drøm har vært å skrive godt.

Før drev jeg mye med seiling, fløy helikopter og spilte golf, men den slags tidsfordriv er det blitt mindre av. Barna mine er små, og skrivingen tar mye tid. Nå har jeg egentlig bare tre store hjertesaker: familien, skrivingen og vern om North Carolinas villmark. Jeg håper etter hvert å få tid til flere, men akkurat nå får det holde.”

John Hart

www.johnhartfiction.com

 

«Spenningsdebutanten John Hart kan hamle opp med John Grisham og Stephen King.» – Politiken

«Harts prosa er som å lese Raymond Chandler.» – Entertainment Weekly

«Harts praktfulle debut er en usedvanlig dyptløddende og kompleks thriller … Få lesere vil klare å motstå fristelsen til å sluke denne kraftprestasjonen i ett strekk – eller til å rope på mer John Hart.» – Publishers Weekly

«Et fantastisk nytt talent.» – Pat Conroy

NÅ ER JOHN HARTS DEBUTBOK TILGJENGELIG I POCKET

John Harts oppsiktsvekkende gode debutbok Løgnenes konge er en kompleks, urovekkende og spennende thriller fra forfatterens hjemtrakter i North Carolina. I tillegg til spenningen gir han også leseren et dypdykk i menneskesinnet og i skjøre familieforbindelser.

Jackson Workman Pickens, eller Work som alle kaller ham, har alltid levd i skyggen av sin far, en suksessfull forsvarsadvokat. Da hans far forsvinner og blir funnet død, er Work lite villig til å hjelpe politiet med etterforskningen. Work er redd sporene vil føre dem til han søster Jean. Bare han og søsteren vet hvor ond og manipulerende deres far kunne være. Work innleder en desperat jakt på sannheten og tvinges samtidig til å grave dypt i sin egen fortid.

 

Utkom: januar 1970
ISBN: 9788281691551
E-bokpris kr. 99,-

Andre utgivelser av John Hart