Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Stephan Enter

GJENFORENINGEN

Oversatt fra flamsk av Bodil Engen

Stephan EnterSTEPHAN ENTER  (f. 1973) studerte nederlandsk og keltisk ved universitetet i Utrecht. Han debuterte i 1999 med samlingen Winterhanden og utga romanen Lichtjaren i 2004. Begge bøkene ble nominert til den prestisjetunge Libris Literature Prize. Gjenforeningen er hans fjerde bok. 

«Nederlandske Stephan Enter leverer stor romankunst i Gjenforeningen.(...) Stilistisk er språket til Enter tilnærmet fullkomment. Som leser er man på innsiden av karakterene fra første setning.(...)Jeg våger påstanden om at du ikke vil lese mange bøker som er bedre enn denne i år.» - Kristian Hegertun, Vårt Land

«Romanen reflekterer filosofisk om livet, udødelighetens problem, tidens gang og hva som former oss som mennesker. Personkarakteristikkene er til dels bitende ærlige og vennenes blikk på hverandre nådeløst. ... Glimrende oversatt av Bodil Engen.» - Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Romanen har et spennende plot med eksistensielle spørsmål ... Den fascinerende blandingen mellom refleksjonene, minnene og beskrivelsen av togreisens praktiske sider ... gjør også det hverdagslige og alminnelige til en del av det eksistensielle.» −Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

«Usedvanlig gripende ... Romanen er ikke død, takk og lov!» - Nederlandse Dagblad

 

Bokbloggeren bak Mary's Bokhylle har lest Gjenforeningen og skriver blant annet: «Dette var en fin leseopplevelse om vennskap og om hvordan en opplevelse kan påvirke og endre et helt livsløp.» Her kan du lese hele bloggomtalen.

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

«Jeg våger påstanden om at du ikke vil lese mange bøker som er bedre enn denne i år.» - Vårt Land

En vakker, dramatisk og uforglemmelig historie om liv, identitet, drømmer og håp. En klatretur i Lofoten blir et dramatisk vendepunkt i livet til fire unge mennesker da Lotte holder på å omkomme under høyst uklare omstendigheter.

Tyve år senere avtaler de fire å møtes igjen. Paul og Vincent, som begge var forelsket i Lotte, setter seg på Eurostar-toget i Brussel for å besøke Lotte og Martin, den fjerde klatrevennen, som siden har giftet seg med Lotte. Togreisen og gjenforeningen i Wales blir for dem alle en reise tilbake til opplevelsene i Lofoten og til forestillingen om hvem de en gang var - eller trodde at de var.

Med dette utgangspunktet har Stephen Enter skrevet en medrivende beretning om livets omskiftelighet, om drømmer og fremtidshåp som går tapt, om hvordan tiden og erindringen forvrenger alle ting.

 

 

Utkom: mars 2013
ISBN: 9788281692497
E-bokpris kr. 249,-