Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Naomi Wood

DE GUDLØSE

Oversatt av Bjørn Alex Herrman

NaomiWoodNAOMI WOOD  er oppvokst i Hong Kong og har bodd i England og Frankrike. Hun studerer litteratur. De gudløse er hennes første roman.

Forfatterportrett © Hayley Madden

«Tre gode grunner for å lese denne boken: Ideen er god. Den er godt skrevet. Den er spennende … Wood har med De gudløse levert en historie som fengsler helt fra starten. Lenge leste jeg den som en annerledes kriminalroman, eller en thriller, i påvente av nye forbrytelser. Men lesingen endret seg, fordi dramaet blir mye større enn en uoppklart forbrytelse, den blir en utforskning av mennesker med et tvetydig forhold til landet de er avskåret fra og guddommen de har avvist.» – Tarald Aano i Stavanger Aftenblad

Hvis du ble tvunget til å leve med eller uten gudstro, hva ville du velge?

Handlingen i De gudløse er lagt til vår nære fortid, på en fiktiv øy i Nordsjøen utenfor kysten av Storbritannia. I England har religiøs ekstremisme ført til at landet er kontrollert og styrt av Kirken, mens alle medlemmer av Sekulærbevegelsen er blitt forvist til Øya. Der er all religionsutøvelse forbudt, og en fanatisk guttegjeng overvåker samfunnet, på jakt etter troende som de kan terrorisere.

Når en engelsk jente ankommer Øya for å finne sin mor, som forsvant sporløst fra England for ti år siden, blir hun raskt en brikke i guttegjengens nådeløse spill om makt, kontroll og kjærlighet. Et spill som ubønnhørlig driver dem mot undergangen. De gudløse er både en thriller og en svært tidsaktuell fabel om ekstremisme og makt.

«En gripende, velskrevet fortelling.» -The Observer

Utkom: mars 2012
ISBN: 9788281691735
E-bokpris kr. 249,-