Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

Bent Stiansen

Bent StiansenBENT STIANSEN (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage.  Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon. I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.

 

Utgivelser av Bent Stiansen