Font Forlag

NYHETER

Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Parinoush Saniee

DE SOM DRO OG DE SOM BLE IGJEN

Oversatt av Nina Zandjani

Parinoush SanieePARINOUSH SANIEE (f.1949) er fra Teheran. Hun er utdannet psykolog og har en master i pedagogikk. Hun har hatt en rekke fremtredende stillinger innen psykologi og ledelse i det iranske statsapparatet.

Foto © Wahid Saberi

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Fra forfatteren av bestselgeren Det som ventet meg.

De som dro og de som ble igjen er en gripende fortelling om en iransk storfamilie, som etter mange års atskillelse møtes igjen et sted like utenfor Irans grenser. Historien blir fortalt av et av barnebarna, som skriver dagbok fra turen. Farmoren, som nå er enke, har bestemt seg for å samle sine mange sønner og døtre med familier. Etter den første gjensynsgleden kommer oppdemmede konflikter til overflaten mellom de som til ulike tider og av ulike årsaker forlot Iran, og de som ble igjen i hjemlandet.

Sterke følelser, preget av misunnelse, skuffelse, nag og misforståelser får utløp, før familiemedlemmene bestemmer seg for å snakke ut. At en sak som regel har flere sider forstår vi når vi får hele det sammensatte bildet av årsaker og konsekvenser presentert og diskutert. Tanker, følelser og reaksjoner er preget av erfaringene de enkelte har gjort, i diaspora eller i hjemlandet. Vestens syn på Østen og Østens syn på Vesten blir illustrert på en gripende måte.

Utkommer: juni 2018
ISBN: 9788281694460
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok

Andre utgivelser av Parinoush Saniee