Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Lotte Hvas

OVERGANGSALDEREN

Oversatt av Bodil Engen

LOTTE HVAS (f. 1954) har vokst opp i Norge og i Danmark, og bor i dag i Præstø i Danmark. Hun har 25 års erfaring som praktiserende lege, og hun har forsket på kvinners opplevelser av overgangsalderen i flere tiår. Hvas har skrevet doktoravhandlingen «Medicin til raske – en syg ide?», og er tidligere nestleder i Det Etiske Råd.

NRK P2 Verdibørsen (10.01 2018): Overgangsalderens eksistensielle dimensjon

Tara (10.09 2017): Overgangsalder med hormonbehandling?

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

I gjennomsnitt inntreffer overgangsalderen hos skandinaviske kvinner når de er rundt 50 år, og to tredjedeler opplever moderate symptomer til store plager. Den erfarne danske legen og forskeren Lotte Hvas har forsket på overgangsalderen og jobbet som allmennlege i over 25 år, og har nå skrevet en oppløftende, lettfattelig og grundig bruksbok som er interessant for alle som vil vite mer om denne livsfasen.

Hva skjer inni kroppen? Hva kan du forvente? Er dette noe som skal behandles, eller bør du la være? Lotte Hvas har inkludert helt ny forskning om hormonbehandling og bivirkninger i den norske utgaven. I tillegg oppklarer hun myter og misforståelser med humor og varme, og forteller om overgangsalderen i et kulturelt, sosialt og biologisk perspektiv. Hvas viser at overgangsalderen er en naturlig livsfase hvor de fleste mennesker har det bra, selv om noen kan slite med symptomer og problemer. Perioden skal ikke sykeliggjøres, men heller ikke forties, og der noen kan ha behov for behandling, har andre mest bruk for råd og kunnskap. Det finner du i denne boken. 

«Grundig og opplysende rent faglig, samtidig som forfatteren har en personlig tone som gjør godt for et system i ubalanse.» – Magasinet Liv

 

Utkommer: mars 2018
ISBN: 9788281694521
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok