Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Alf R. Jacobsen m.fl.

NORGES FOTOALBUM 1940-1949

Alf Reidar Jacobsen (født 21. februar 1950 i Hammerfest) er en norsk prisbelønt journalist og forfatter.

«... utrolig flotte bøker for alle som er opptatt av historie, og som ønsker å få vite «det aller viktigste» som skjedde i en gitt tiårs-periode, gjennom korte og innsiktsfulle tekster og mange, mange spennende, muntre og overraskende bilder – alt fra bilder du ikke har sett før, til de du etter mange år kan nikke gjenkjennende til.» – Harald Harnang, Foto.no

I Norges fotoalbum 1940-1949 tas leseren tas med på en tidsreise gjennom 1940-tallet med ikoniske bilder fra berømte begivenheter så vel som nostalgiske tilbakeblikk på nordmenns hverdagsliv. Her er muntre blinkskudd og stolte sportsøyeblikk, de dramatiske fotografiene fra krigs- og frigjøringstiden, bildene som kledde av makten, vakre naturfotografier og unike tidsbilder fra nordmenns dagligliv.

Alf R. Jacobsen har skrevet en innledning om 40-årene, og følgende aktører har skrevet om betydingsfulle bilder innenfor sine fagfelt gjennom hele serien. Knut Olav Åmås, Hege Ulstein, Terje Svabø, Hege Duckert, Karianne Bjellås Gilje, Einar Lie, Atle Nielsen og Ken Opprann.

Norges fotoalbum er en en serie med praktfulle fotogavebøker. I en samling på tolv bind, vil bøkene ta for seg hvert sitt tiår av norsk historie, fortalt gjennom kameralinsene til Norges fremste fotografer og med tekster fra noen av våre dyktigste historikere.

Utkommer: mars 2018
ISBN: 9788281694538
Ib. kr. 379,-