Font Forlag

NYHETER

Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
John Hart

MØRKETS TESTAMENT

Oversatt av Christian Rugstad

john HartJohn Hart har solgt nærmere 200 000 bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad. (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i North Carolina og i Virginia hvor han skriver på fulltid. 

”Jeg ble født i Durham i North Carolina i 1965. Faren min var en ung kirurg og moren min en fransklærer som sa opp jobben for å ta seg av barna. Jeg studerte fransk litteratur ved Davidson College, og har siden tatt eksamen i jus og regnskapsføring. Jeg har jobbet i bank, som aksjemekler og som advokat. Jeg har også brukt mye tid på å pusse båter i Carolina, stelle helikoptre i Alaska og skjenke fatøl på en pub i London. Jeg tror jeg likte den siste jobben best. Min eneste virkelige drøm har vært å skrive godt.

Før drev jeg mye med seiling, fløy helikopter og spilte golf, men den slags tidsfordriv er det blitt mindre av. Barna mine er små, og skrivingen tar mye tid. Nå har jeg egentlig bare tre store hjertesaker: familien, skrivingen og vern om North Carolinas villmark. Jeg håper etter hvert å få tid til flere, men akkurat nå får det holde.”

John Hart

www.johnhartfiction.com

 

«Forfatteren videreutvikler den karakteristiske bruken av Southern gothic-elementer i sitt mektigste verk så langt, et som plasserer ham i skjæringspunktet mellom William Faulkner og Stephen King.» – Richmond Times-Dispatch

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

«Forfatteren videreutvikler den karakteristiske bruken av Southern gothic-elementer i sitt mektigste verk så langt, et som plasserer ham i skjæringspunktet mellom William Faulkner og Stephen King.»
– Richmond Times-Dispatch

Det er gått ti år siden begivenhetene som endret Johnny Merrimons liv og rystet hjembyen hans. Siden den gang har Johnny kjempet for sitt privatliv, men det har vært skrevet bøker om hans bragder, og det snakkes om en film.

Johnny lever et halvvilt liv på den store eiendommen han har arvet, og kjenner hver kulp, hver åsside og hver lysning. Hans eneste forbindelse med det normale livet er hans gamle venn Jack. De er ikke lenger gutter, men tilknytningen er der – det de delte og det de mistet. Men Jack ser farer i sumpen. Han aner mørke hensikter og en grusom vilje. Johnny vil ikke snakke om det, men det finnes ting han vet, ting han kan gjøre. En dårligere venn ville kanskje ha sett slike evner som en gave, men Jack har selv opplevd det som beveger seg i sumpen, kulden og den ubeskrivelige angsten.

Mørkets testament spenner i tid og sted fra Afrika til Sørstatene før borgerkrigen og til de harde 30-årene, og er en studie i oversette sannheter. Romanen utforsker det usette og båndene som binder oss, vennskap og utholdenhet og glemte krefter.

Utkom: april 2018
ISBN: 9788281694187
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok

Andre utgivelser av John Hart