Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Hans-Olav Thyvold

HISTORIEN OM NANSEN OG AMUNDSEN

hans olav thyvoldHANS-OLAV THYVOLD (f. 1959) har en omfattende karriere bak seg som journalist innen dags- og ukepresse, TV og radio. Han har også skrevet en rekke noveller og filmmanusskripter ved siden av å arbeide som oversetter, komponist og musiker.

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Den heroiske epoken i norsk polarforskning kan defineres på mange måter, men i vår nasjonale bevissthet innledes den med Fridtjof Nansens krysning av innlandsisen på Grønland i 1888, og avsluttes da Roald Amundsen forsvant i Nordishavet 40 år senere.

Historien om Nansen og Amundsen er en gjennomillustrert praktbok som gir en introduksjon av to av Norges største nasjonalhelter, og forholdet dem imellom. De var begge banebrytende polarforskere, men var tidvis også bitre fiender. Ikke minst ble Fridtjof Nansen rimeligvis forbannet da Roald Amundsen fikk låne «Fram» for å utforske Polhavet - men i stedet seilte sørover og slik ble førstemann til å sette fot på Sydpolen i desember 1911. I denne boken som utgis både på norsk og engelsk, belyses deres rolle som nasjonsbyggere og polarhelter og deres innsats på de vitenskapelige og litterære områdene.

Utkom: april 2018
ISBN: 9788281693333
Ib. kr. 299,-

Andre utgivelser av Hans-Olav Thyvold