Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Lotte Hvas

OVERGANGSALDEREN

Oversatt av Bodil Engen

LOTTE HVAS (f. 1954) har vokst opp i Norge og i Danmark, og bor i dag i Præstø i Danmark. Hun har 25 års erfaring som praktiserende lege, og hun har forsket på kvinners opplevelser av overgangsalderen i flere tiår. Hvas har skrevet doktoravhandlingen «Medicin til raske – en syg ide?», og er tidligere nestleder i Det Etiske Råd.

«Så kom den endelig: en faglig velfundert bruksbok om den forhatte overgangsalderen, fra en kvinnelig praktiserende lege til alle kvinner som søker seriøs informasjon om emnet … Bokens største styrke er den lette og personlige tonen som gjør at kvinner kan kjenne seg selv og sine historier igjen. Samtidig er fagkunnskapen på topp.» – Ugeskrift for Læger

«Grundig og opplysende rent faglig, samtidig som forfatteren har en personlig tone som gjør godt for et system i ubalanse.» – Magasinet Liv

«Dette er en bruksbok av den nyanserte sorten.» – Sygeplejersken

«Boken har nyanserte beskrivelser av kvinners overgangsalder, symptomer som kan oppstå og følgene av å miste menstruasjonen … Boken bør spesielt fremheves på grunn av sine gode legefaglige råd rundt argumentene for og imot hormonbehandling» – Vejen til Viden (Dansk BiblioteksCenter)

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Den danske legen Lotte Hvas har forsket på overgangsalderen i flere tiår, og har interessert seg spesielt for skandinaviske kvinners opplevelser av livsfasen. På bakgrunn av disse kvinnenes erfaringer og sin egen medisinske kompetanse, har Hvas skrevet en oppløftende, lettfattelig og grundig bruksbok for alle som vil vite mer.

Hva er overgangsalderen? Hva skjer inni kroppen? Hva kan du forvente? Er dette noe som skal behandles, eller bør du la være?

Hvas opplyser om både medisinske og alternative metoder for å lindre symptomer, og hun har inkludert helt ny forskning om hormonbehandling og bivirkninger i denne utgaven. I tillegg oppklarer hun myter og misforståelser med humor og varme, og forteller om overgangsalderen i et kulturelt, sosialt og biologisk perspektiv.

Boken peker på at overgangsalderen er en naturlig livsfase da de fleste mennesker har det bra, selv om noen kan slite med symptomer og problemer. Perioden skal ikke sykeliggjøres, men heller ikke forties. Der noen kan ha behov for behandling, har andre mest bruk for råd og kunnskap.

 

«Så kom den endelig: en faglig velfundert bruksbok om den forhatte overgangsalderen… Bokens største styrke er den lette og personlige tonen som gjør at kvinner kan kjenne seg selv og sine historier igjen. Samtidig er fagkunnskapen på topp.»
– Ugeskrift for Læger

Utkommer: mars 2018
ISBN: 9788281694521
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok