Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Marie Simonsen m. fl.

NORGES FOTOALBUM 1980-1989

Marie Simonsen er journalist og har arbeidet som blant annet finansreporter, London-korrespondent og sjef for DN lørdag i Dagens Næringsliv. I 1997 gikk hun over til VG og var leder for avisens kommentaravdeling. Siden 2003 har hun vært politisk redaktør og kommentator i Dagbladet. Hun mottok Kildens journalistpris i 2008 for å ha "synliggjort og popularisert kjønnsforskningen".

«... utrolig flotte bøker for alle som er opptatt av historie, og som ønsker å få vite «det aller viktigste» som skjedde i en gitt tiårs-periode, gjennom korte og innsiktsfulle tekster og mange, mange spennende, muntre og overraskende bilder – alt fra bilder du ikke har sett før, til de du etter mange år kan nikke gjenkjennende til.» – Harald Harnang, Foto.no

I Norges fotoalbum 1980-1989 tas leseren tas med på en tidsreise gjennom 1980-tallet med ikoniske bilder fra berømte begivenheter så vel som nostalgiske tilbakeblikk på nordmenns hverdagsliv. Her er muntre blinkskudd og stolte sportsøyeblikk, de dramatiske reportasjefotografiene, bildene som kledde av makten, vakre naturfotografier og unike tidsbilder fra nordmenns dagligliv.

Marie Simonsen har skrevet en innledning om 80-årene, og følgende aktører har skrevet om betydingsfulle bilder innenfor sine fagfelt gjennom hele serien. Knut Olav Åmås, Hege Ulstein, Terje Svabø, Hege Duckert, Karianne Bjellås Gilje, Einar Lie, Atle Nielsen og Ken Opprann.

Norges fotoalbum er en en serie med praktfulle fotogavebøker. I en samling på tolv bind, vil bøkene ta for seg hvert sitt tiår av norsk historie, fortalt gjennom kameralinsene til Norges fremste fotografer og med tekster fra noen av våre dyktigste historikere.

Utkommer: mars 2018
ISBN: 978828169454
Ib. kr. 379,-