Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

27.03.2012
Solid overskudd i Font

Font Forlag solgte bøker for 16 millioner kroner og fikk et resultat på 2,2 millioner kroner i 2011. Dermed kan forlaget skilte med en driftsmargin på 14 prosent.

"Vi er svært godt fornøyd med 2011," sier Halfdan W. Freihow som sammen med Knut Ola Ulvestad eier og driver Font Forlag. "Det var et begivenhetsrikt og hektisk år. Vi fikk en ny, dyktig kollega i salgs- og markedssjef Lene Løver, vi flyttet inn i egne lokaler i Oslo sentrum, vi utga over tretti nye titler og vi publiserte våre første e-bøker," tilføyer han.

Fonts omsetning økte med nærmere 80 % sammenlignet med året før. Halvparten av økningen kan tilskrives salget av Zlatan Ibrahimovic’ kritikerroste selvbiografi som ble utgitt i november. Men også titler som Kongo av David van Reybrouck, Ved elven av John Hart og Fredag hele uka av Lise Finckenhagen solgte svært godt. "Bak disse tallene ligger først og fremst en rekke gode bøker og en effektiv driftsform, men også en stadig sterkere backlist," sier Freihow.

I år kommer Font med et tyvetalls nye utgivelser, blant annet den oppsiktsvekkende romanen Det som ventet meg av iranske Parinoush Saniee, Max Hastings' bejublede ettbindsverk om annen verdenskrig Helvete brøt løs og en etterlengtet ny kokebok av mesterkokken Bent Stiansen. I tillegg knytter det seg store forventninger til boken om TV2s historie som skrives av DN-journalistene Bjørn Eckblad og Gøran Skaalmo (som nylig vant SKUP-prisen for tredje gang!).