Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

14.06.2012
Sterk dokumentarhøst på Font

Høstlisten til Font domineres av avsløringer om livet foran og bak kameraet i TV 2, et kritikerrost ettbindsverk om 2. verdenskrig og en ny praktfull matbok av Bent Stiansen. Dessuten kommer historien om nazismens fremvekst i 1930-årene, Norman Mailers klassiker Kampen og en oppsiktsvekkende debutroman fra Pakistan.

Den dramatiske historien om etableringen og driften av TV 2 er skrevet av DN-journalistene Bjørn Eckblad og Gøran Skaalmo. I den dokumentariske thrilleren Se hva som skjedde skildres intrigene i kulissene, programlederes vei opp til berømmelsens tinder og ned igjen, kampen mellom steile redaktører, styringskåte politikere og grådige eiere, og et utrolig spill om svimlende milliardsummer. Kommer ultimo august.

Den britiske historikeren Max Hastings' ettbindsverk om 2. verdenskrig, Helvete brøt løs, er blitt hyllet som "majestetisk" og "det beste som finnes" av samstemte kritikere. Forfatteren har brukt 35 år på arbeidet, der han først og fremst lar vanlige mennesker komme til orde. Ifølge Kåre Valebrokk vil boken «danne skole i skrivningen av krigshistorie». Verket er oversatt av Arne Carsten og Carsten Carlsen, og utgis i september.

Da pakistaneren Jamil Ahmad debuterte i en alder av 78 år med romanen Vandrefalken, vakte det stor internasjonal oppsikt. Handlingen er lagt til grensetraktene mellom Pakistan og Afghanistan, og skildrer den svært tradisjonsbundne og ærerike kulturen fra innsiden - en skjør og uforsonlig verden som er i forandring under påtrykk fra mer moderne omgivelser. Romanen er oversatt av Einar Blomgren og utgis i september.

Bent Stiansen er verdensmester i kokekunst, men også en av Norges beste formidlere av matbordets gleder. De siste årene har han levd mye alene, og har erfart hvordan det er å bare ha seg selv å lage mat til. Derfor har han laget Alene hjemme, en stor og inspirerende hverdagskokebok med oppskrifter og tips til alle i samme situasjon. 160 gode, sunne og enkle middagsoppskrifter for én og to personer, rikt illustrert. Kommer i oktober.

I 1933 sendes William E. Dodd til Berlin som USAs første ambassadør til Hitler-Tyskland. Han fascineres av Det tredje rikets pomp og prakt, men opprustningen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse. Erik Larsons elegante og detaljerte skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen, I dyrets buk, gir et uhyggelig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken fare Hitler utgjorde, før det var for sent. Utgis i oktober, oversatt av Lisa Vesterås.

Enkelte sportsbegivenheter overskrider alt som har med idrett å gjøre. Boksekampen mellom Muhammed Ali og George Forman i Kongos hovedstad Kinshasa i oktober 1974 var en slik begivenhet. To giganter møttes i den afrikanske natten, og ringside satt Norman Mailer, som i klassikeren Kampen skildrer omstendighetene og deltakerne i det berømte tungvektsmesterskapet. Oversettelsen er ved Torstein Bugge Høverstad, og kommer i august.

I boken Eselører møter leseren et kresent utvalg av Norges beste bokformidlere - bokhandlere, kritikere, kulturjournalister og bibliotekarer. Mennesker som har lest mer enn folk flest, og som til daglig deler sine erfaringer, råd og tips i landets bokhandlere, biblioteker og avisspalter. Her bidrar de med sine lister over de aller beste bøkene de har lest, enten det er romaner, diktsamlinger, krim, biografier eller sakprosa. Utgis i oktober.

Atle Nielsens God Bedring - en bok for deg som føler deg litt pjusk er den perfekte sengelektyre for alle med meslinger, hodepine, feber eller kink i nakken. En bok som er like innholdsrik som en hypokonders medisinskap - et medisinske leksikon, en rekke oppsiktsvekkende sykemeldinger, feber-quiz som er tilpasset tempen, sykehustabber, herlige NAV-historier, og noen nyttige verdenskart for deg som er frisk nok til å dra på ferie. Utgis i september.

I serien Norges Nasjonalarv utgis historien om Nobels fredspris. Historikerne Ivar Libæk, Øivind Stenersen og Asle Sveen, som har vært tilknyttet Det Norske Nobelinstitutt i en årrekke, presenterer her alle de 124 vinnerne av fredsprisen siden den ble utdelt første gang i 1901 og frem til fjorårets tildeling. Utgis på norsk og engelsk i september.