Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

12.12.2012
Vårlisten 2013

Font lanserer ti nye titler på sin vårliste. Spenning fra USA og Finland, oppsiktsvekkende dokumentarbøker og romaner fra bl.a. Tyskland og Østerrike.

 Det knytter seg bokstavelig talt stor spenning til forlagets utgivelse av årets store krimsensasjon i USA, Gillian Flynns Gone Girl, som siden utgivelsen på forsommeren har tronet øverst på bestselgerlistene og solgt i over 2 millioner eksemplarer. Kritikerjubelen har vært enstemmig for denne utspekulerte skildringen av et ekteskap der ingenting går som verken ektefellene eller leseren forventer. Den norske utgaven har fått tittelen Flink pike og er oversatt av Stian Omland. Utgis i januar.

 

Fra Finland kommer boken som ble kåret til landets beste kriminalroman i 2011, Helbrederen av Antti Tuomainen. Mot et bakteppe av en global klimakrise som har gjort Helsinki til en oversvømt, pestherjet og lovløs by, skildres poeten Tapanis jakt på sin forsvunne kone. Før hun forsvant, etterforsket journalisten Johanna en seriemorder som kaller seg Helbrederen. Han dreper kjente forretningsmenn og deres familier, siden han holder dem ansvarlig for nettopp klimakrisen. Oversatt av Merethe Eidstø Kristiansen. Utgis i februar. Forfatteren kommer til Oslo Krimfestival 7-9. mars.

 

Roger Hobbs' roman Skyggemannen innledes med at ranet av et kasino i Atlantic City går fryktelig galt. Den ene overlevende raneren fordufter sammen med utbyttet, og mannen som planla og arrangerte det hele, har ikke noe valg: Han må innkassere en tjeneste fra «Jack», en gammel bekjent, for å oppspore pengene før det er for sent - innen 48 timer vil nemlig ransutbyttet eksplodere. Men snart har «Skyggemannen» Jack både FBI og ukjente forfølgere i hælene. Oversatt av Knut Ofstad. Utgis i mai.

 

 Erik Larsons I dyrets buk er en dokumentarbok med sjeldne litterære kvaliteter. I 1933 sendes William E. Dodd til Berlin som USAs første ambassadør til Hitler-Tyskland. Han og hans datter Martha fascineres av Det tredje rikets pomp og prakt, men opprustningen og jødeforfølgelsene blir etter hvert umulige å overse. Denne elegante og detaljerte skildring av stemningen i Berlin i årene før krigen, gir et uhyggelig bilde av årsakene til at verden ikke skjønte hvilken fare Hitler utgjorde, før det var for sent. Oversatt av Lisa Vesterås. Utgis i februar.

 

NRK-journalisten Ståle Yttrehus har skrevet boken Fred og fare, som gir et unikt førstehånds innblikk i Norges fredsbevarende styrker og norske soldaters krigsinnsats i utlandet. Asbjørn Grande har i til sammen mer enn ti år deltatt i internasjonale operasjoner for FN og NATO.  Han har tjenestegjort i Libanon, på Balkan og i Afghanistan. I denne dokumentarboken forteller han åpenhjertig om sitt arbeid med å rydde minefelt, søke etter vei- og bilbomber, avsløre selvmordsbombere og lokalisere massegraver. Utgis i mars.

 

Østerrikeren Daniel Glattauer har fått et stort publikum i Norge med sine to romaner om kjærlighet i e-postens tidsalder. Nå kommer han med Evig din, en kjærlighetshistorie om den flotte og omsorgsfulle drømmemannen Hannes og hans «store kjærlighet» Judith. Men snart vrenges idyllen og blir til et mareritt, når forholder utvikler seg til møtet mellom en psykopat og hans offer. Boken er oversatt fra tysk av Erik Krogstad. Utgis i april.

 

Den amerikanske forfatteren Alexander Maksik står bak perlen Drivanker, en hypnotisk roman om en ung kvinne på flukt fra terrorregimet i Liberia. Eksilets lunefulle veier har ført henne til en gresk ferieøy, hvor hun kjemper for å overleve. Hun sover i en hule i vannkanten, og om dagen prøver hun å livnære seg ved å tilby turistene massasje. Jacqueline bærer på så grufulle minner at hun foretrekker hjemløshet og følelseskulde fremfor den smertefulle psykologiske konfrontasjonen med fortiden. Oversatt av Agnete Øye. Utgis i mai.

 

Fra Nederland kommer Stephan Enter med romanen Gjenforeningen. En klatretur i Lofoten blir et dramatisk vendepunkt i livet til fire unge mennesker da Lotte holder på å omkomme under høyst uklare omstendigheter. Tyve år senere møtes de fire igjen hjemme hos Lotte i Wales, og gjenforeningen blir for dem alle en reise tilbake til opplevelsene i Lofoten og til forestillingen om hvem de en gang var - eller trodde at de var. En roman om drømmer og fremtidshåp som går tapt, om hvordan tiden og erindringen forvrenger alle ting. Oversatt av Bodil Engen. Utgis i februar.

 

I serien Norges nasjonalarv, utgis to nye biografiske titler: Thor Heyerdahl av Hans Olav Thyvold, og Edvard Grieg av Torstein Velsand. Bøkene kommer i parallelle utgaver på norsk og engelsk i april. Dessuten kommer fire nye pocketbøker av Norman Mailer (Nattens armeer), Parinoush Saniee (Det som ventet meg), Gillian Flynn (Åpne sår) og Atle Nielsen (Quizbibelen).