Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

01.08.2013
Høstlisten er klar!

FONTS HØSTLISTE 2013

Pakistan fremstilles ofte som et land herjet av dyp fattigdom og religiøs fundamentalisme. Men landet er også en forbløffende stabil nasjon med en stolt historie, ubrytelige slektsbånd og en standhaftig vilje til å bevare et demokratisk styresett. Anatol Lievens Pakistan – et besværlig land er en svært velskrevet og informativ dokumentarbok om dette komplekse og ofte misforståtte landet. Oversatt av Christian Rugstad. Utgis i august.

For et vær! er boken for alle som brøler «hysj!» når værmelding kommer på radio eller TV. Forfatteren Tommy Sørbø forsøker å besvare spørsmålet om hvorfor været alltid har vært et viktig samtaleemne, og om hvordan det på godt og ondt har påvirket oss og vår kultur. En gjennomillustrert, lærerik og underholdende bok, skrevet av en av våre fremste kulturformidlere. Utgis i september.

Den iranske forfatteren Parinoush Saniee begeistret norske lesere med fjorårets roman Det som ventet meg. Nå er hun tilbake med en kanskje enda sterkere leseopplevelse, Den stumme gutten, historien om en gutt som søker tilflukt i taushet for å overleve i en verden der alle stempler ham som «idiot». Oversatt av Nina Zandjani. Utgis i august.

Svenske Magnus Montelius har med debutromanen Mannen fra Albania skrevet en lavmælt, men intenst spennende roman om mennesker som har levd på en løgn under den kalde krigen i 1960- og 1970-årenes Sverige, om naiv tillit til en ny politisk verdensorden, om overvåkning og hensynsløse ambisjoner. En roman for alle som liker John Le Carrés bøker. Oversatt av Kari Bolstad. Utgis i august.

Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker. Det hun er aller dyktigst til, er å bake kaker. Nå har hun samlet sine beste kakeoppskrifter i bokform. Slikkepott byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, muffins og mye annet bakverk, samt en lang rekke steg for steg-instruksjoner i tekst og bilde. Fotos ved Christian Brun. Utgis i september.

Verdens fremste champagneekspert Richard Juhlin tar oss med i den myteomspunne historien til vinen som bærer områdets navn. I praktboken En duft av champagne byr han på testing og vurdering av 8000 champagner. I tillegg byr boken på alt du behøver å vite om jordsmonn og druesorter – og om hvordan du kan trene opp luktesansen og gjøre livet rikere. Oversatt av Kirsti Vogt. Utgis i september.

I god tid før OL i Sotsji i februar 2014 utgir Font praktboken Gull, om og med alle Norges olympiske gullmedaljevinnere. Gjennom 20 år har den prisbelønte fotografen Arnfinn Johnsen portrettert våre olympiske gullmedaljevinnere, fra Hjallis til Johaug. De 101 OL-vinnerne har dessuten fått hvert sitt tekstlige portrett ved sportsjournalisten Åge Dalby. En flott gavebok til alle sportsinteresserte nordmenn. Utgis i september.

I den vakre og gjennomillustrerte boken Verdens fineste julefortellinger har Anne Bull-Gundersen gjort ventetiden hyggeligere for både store og små. Her finnes et kresent utvalg av verdens fineste julefortellinger, skrevet av forfattere som J.R.R. Tolkien, Charles Dickens, Alf Prøysen, Mark Twain, H. C. Andersen, Kjell Aukrust og Astrid Lindgren. Utgis i oktober.

Font utgir dessuten billigutgaver av perler som Jamil Ahmad: Vandrefalken («Skriver som en Gud ... Litterært fullkomment.» – Dagbladet), Chil Rajchman: Jeg overlevde Treblinka («Nærmest smertefullt gripende å lese.» –Adresseavisen) og Max Hastings: Helvete brøt løs – verden i krig 1939–1945 («Et standardverk om krigen.» –Trønderavisa).