Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

30.10.2013
Font etablerer Fontini

Font Forlag og tidligere redaksjonssjef i Schibsted, Lindy Andersen, inngår samarbeid om å etablere et nytt, norsk forlag, som har fått navnet Fontini. Forlaget skal utgi bøker for barn og unge lesere. Forlaget er eid 50/50 av Font og Lindy Andersen, og de første utgivelsene vil komme høsten 2014.

Lindy Andersen blir forlegger og daglig leder i Fontini. Hun har jobbet med litteratur, film og TV i 18 år, blant annet i NRK, Cappelen Damm og som redaksjonssjef i Schibsted, hvor hun har bygd opp barne- og ungdomsredaksjonen. Hun står bak mange av de siste årenes bestselgere for unge lesere, og utga i 2012 vinneren av både Arks barnebokpris og UPrisen (beste ungdomsbok). Hun tiltrer i stillingen 1. november.

Font er et uavhengig norsk forlag, etablert i 2005 av Knut Ola Ulvestad og Halfdan W. Freihow. Forlaget utgir i hovedsak oversatt skjønnlitteratur for voksne og oversatt og norsk sakprosa. Font har de siste årene stått bak bestselgere som “Jeg er Zlatan”, “Flink Pike” og matbøkene til Bent Stiansen.

Styreformann i det nyetablerte forlaget blir Hafdan W. Freihow.

Ønskes ytterligere opplysninger kontakt: Lindy Andersen 92226038