Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

20.12.2013
FONT FORLAGS VÅRLISTE 2014

Font forlag, våren 2014

Spenning, barndom og migrasjon preger Fonts skjønnlitterære vårliste, mens Hells Angels, dødsstraff og demokratiets forfall er stikkord for sakprosaen.

I amerikanske Roger Hobbs' spektakulære debut Skyggemannen går ranet av et kasino fryktelig galt, og den ene raneren forsvinner med alle pengene. «Jack» blir hentet inn for å spore opp ransutbyttet. Han er en svært erfaren, forsiktig og dyktig forbryter. Nå får han både FBI og ukjente forfølgere i hælene, og må ta i bruk alt han eier av ferdigheter og oppfinnsomhet for å finne uten å bli funnet. Den norske regissøren Morten Tyldum har fått oppdraget med å filmatisere Skyggemannen. Oversatt av Knut Ofstad. Utgis i februar.

Jim Lynch begeistret norske kritikere med romanen Grensesang. Nå er han tilbake med Når havet stiger, der han utforsker havets og oppvekstens mysterier. 13 år gamle Miles O'Malley oppdager en sjelden kjempeblekksprut i fjæra - et av mange tegn på at den største tidevannsbølgen på femti år er underveis. Journalister flokker seg rundt gutten, som tilskrives profetiske evner. Men Miles er bare en gutt som svermer for nabojenta og bekymrer seg for at foreldrene hans skal skilles og at alt han er glad i skal forsvinne. Oversatt av Bodil Engen. Utgis i februar.

Prinsesse Bari er sør-koreanske Hwang Sok-Yongs mesterlige roman om immigrasjon og identitet. Ungjenta Bari må flykte fra Nord-Korea etter å ha mistet sin familie i 1990-årenes sult- og flomkatastrofer. Hun havner i London, som i kjølvannet av 11. september og Irak-krigen syder av etniske, religiøse og språklige spenninger. Fra sin bestemor har Bari arvet evnen til å sette seg inn i andre menneskers lidelse, og til å oppsøke fortiden og fremtiden. Mens hun selv opplever å miste mann og barn, tyr den unge kvinnen til eldgammel koreansk sjamanisme for å bringe fred og forsoning til døde og levende. Oversatt av Jarne Byhre. Utgis i april.

I 2014 er det ti år siden utgivelsen av Halfdan W. Freihows Bragepris-nominerte bok

Kjære Gabriel - en tekst han skrev til sin autistiske sønn. Boken har siden den gang blitt oversatt til mer enn 20 språk. Boken gjenutgis nå i en klaffeutgave med forord av Per Fugelli og en nyskrevet epilog. Utgis i mars.

Gjennom tre år har fotograf Marcel Leliënhof fulgt motorsykkelklubben Hells Angels. Sammen med forfatter Hugo Lauritz Jenssen har han besøkt alle HA-avdelingene i Norge, og fotografert og snakket med samtlige medlemmer. Sammen tar de leseren med på en kjøretur gjennom HA-historien, fra oppstarten etter andre verdenskrig og frem til i dag. Hensikten med boken er hverken å glorifisere eller å kriminalisere, men å gi leseren et sjeldent blikk inn i et lukket, omstridt og myteomspunnet mannssamfunn - som selv definerer seg på utsiden av det øvrige samfunnet. Utgis i mai.

Forfatteren av det storslåtte verket Kongo - historien om Afrikas hjerte har nå skrevet om et enda større tema: det politiske forfallet i moderne nasjoner. I den lille, men utfordrende boken Mot valg søker David Van Reybrouck nye måter å revitalisere våre avmektige demokratier på ved å trekke innbyggerne mer aktivt inn i alt som angår oss som samfunnsborgere. Mot valg er et klartenkt, provoserende og inntrengende rop om grunnleggende endring i måten vi organiserer styringen av samfunnet vårt på. Oversatt av Guro Dimmen. Utgis i april.

Bøddelens sang av Norman Mailer, som nå utgis på norsk for første gang, er ofte blitt omtalt som Den store amerikanske romanen. Men boken, som vant Pulitzer-prisen i 1980, er i virkeligheten en strengt faktabasert fortelling om Gary Mark Gilmore, en vaneforbryter som ble dømt til døden for å ha ranet og drept to menn. Straffen ville rutinemessig blitt omgjort til livstidsdom dersom Gilmore hadde anket. Men han ønsket å dø, og han kjempet for den retten slik andre kjemper for å leve. Bøddelens sang er et monumentalt stykke journalistikk, ført i pennen av en mester på høyden av sitt forfatterskap. Oversatt av Hans Olav Thyvold. Utgis i april.

Hele Norges quizmaster, Atle Nielsen, har sittet på hytta og pønsket ut tusen spørsmål innenfor alle tenkelige temaer og vanskelighetsgrader. I boken Hyttequiz finner du  spørsmål innenfor de klassiske kategoriene: geografi, historie, samfunn, kultur, sport og vitenskap, men også under overskriftene Kvikk Lunsj og Rød klisterhjerne. Alle vil klare å svare på noen av spørsmålene, ingen vil klare alle ... Passer perfekt som underholdning og tidtrøyte uansett om det er på reise til hytta eller foran peisen i din egen stue. Utgis i februar.

I serien Norges nasjonalarv, utgis to nye biografiske titler: Thor Heyerdahl av Hans Olav Thyvold, og Edvard Grieg av Torstein Velsand. Bøkene kommer i parallelle utgaver på norsk og engelsk i april. I tillegg slipper Font seks nye pocketbøker denne våren, blant annet bestselgeren "Flink pike" av Gillian Flynn.