Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

28.05.2014
Høstlisten er klar!

Årets store sportsbegivenhet – VM i fotball – finner sted i Brasil. Der, på tribuner, i gatene og på kafeer kommer også far og sønn Kjartan Fløgstad og Aslak Nore til å være tilstede for å skrive bok om mesterskapet og spillerne, men også om vertslandet, fra Rios strender til Manaus dypt i Amazonas’ jungel. Begge forfatterne har en sterkt utviklet fascinasjon for såvel fotballsporten som den latinamerikanske kulturen, og vi kan vente oss et VM i bokform som vil la alle oss som ikke kan reise til Brasil, oppleve mesterskapet fra inn- og utsiden.

Bent Stiansen kommer i høst med reisekokeboken Norge rundt med Bent Stiansen. I 2014 er det tyve år siden Bent åpnet dørene til Statholdergaarden. Gjennom disse årene har han hatt 200 lærlinger, og mange driver i dag egne restauranter. Mesterkokken har derfor denne gangen satt seg i bilen og oppsøkt tidligere lærlinger fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen i vest til Oslo i øst. Sammen har de laget mat og besøkt lokale råvareprodusenter. Denne sjenerøse, ujålete og inspirerende kokeboken er et veldedighetsprosjekt, og inntektene vil gå til å bygge opp en kokkeskole for fattige ungdommer nord i Burma.

Ken Opprann kom i 20089 med boken TRO, som ble utropt til en av de viktigste fotodokumentariske bøkene som noen gang er utgitt. Nå følger han opp med LIVET, resultatet av tyve års reiser i fem verdensdeler for å skildre menneskelivet fra fødsel til død. Dette er dypest sett et humanistisk prosjekt om menneskeverd, om det vi gjør og det vi er. Det er fotografens ønske at hans bilder skal bidra til en bredere allmenn nysgjerrighet, respekt og forståelse på tvers av geografiske, politiske og religiøse grenser.

Radarparet Tom Stalsberg og Fredrik Wandrup fra Dagbladet gir med denne quizboka sitt bidrag til feiringen av 200 års norsk historie. Norgesquiz. 1814 Spørsmål om norsk historie dekker samfunnsliv, geografi, politikk, kjente nordmenn, idrett, kultur, begivenheter, krig, fred, flora og fauna … og mye, mye mer. Boken er et overflødighetshorn av nyttig og spennende kunnskap om landet vårt, skrevet med uangripelig sakkunnskap og glimt i øyet.

Verdens fineste julefortellinger, som ble samlet av Anne B. Bull Gundersen i 2013, var en stor suksess. Nå kommer hun med den naturlige oppfølgeren: Julens vakreste dikt og sanger. Den vil inneholde mange av de nydelige diktene som er skrevet til og om julen, samt alle de klassiske sangene (med besifring og noter), blant andre Deilig er jorden, Julekveldsvisa, Jeg gikk meg over sjø og land, Nå tennes tusen julelys, På låven sitter nissen, Musevisa og Det lyser i stille grender. Hvert år gifter 20 000 par seg i Norge.

Kunsten å feire bryllup er en vakker gavebok og en nyttig håndbok for alle som ønsker å vite mer om alt som må planlegges før den store dagen. Forfatterne Pia Haraldsen og Einar Gelius har sammen med en rekke ressurspersoner samlet sine erfaringer, tanker og ideer, og gir gode råd om taler, skikk og bruk, antrekk, sminke, frisyre, blomster, fotografering, mat og drikke, invitasjoner og borddekking, dans og musikk, og sist men ikke minst: bryllupsreisen.

«Det nærmeste noen har kommet å skrive den store amerikanske romanen i etterkrigstiden … tidenes beste True Crime», skrev A-magasinet nylig om Norman Mailers Bøddelens sang, som i høst foreligger på norsk for første gang. Boken, som forfatteren vant Pulitzer-prisen for, er blant mye annet fortellingen om forbryteren Gary Gilmore og om hvordan USA etter et langt opphold gjeninnførte dødsstraff i 1970-årene. Bøddelens sang regnet som et av de viktigste innleggene som noen gang er skrevet i debatten om dødsstraff. Oversatt av Hans Olav Thyvold.

I dokumentarboken Organer til salgs tar den svenske etnologen Susanne Lundin leseren med på en reise i den internasjonale organhandelens uhyggelige og lukkede verden. På grunnlag av omfattende reiser og intervjuer, samt et stort kildemateriale, skildrer forfatteren det internasjonale markedet for organer i skjæringspunktet mellom ren menneskehandel og medisinsk spisskompetanse. «En livsviktig bok.» – Svenska Dagbladet. Oversatt av Kirsti Vogt.

Charlie Chaplin (1889–1977) var filmlerretets aller første ikon og er i dag fremdeles – hundre år etter sin første film – et av de mest gjenkjennelige ansiktene Hollywood har gitt oss. I Peter Ackroyds svært velskrevne og spennende biografi rettes søkelyset mot Chaplins liv såvel som mot hans filmkarriere. Biografien byr på nye avsløringer om mannen som i sin tid var klodens mest berømte person. Oversatt av Einar Blomgren.

Visste du at det er 14 % større sannsynlighet for at du dør på fødselsdagen din enn på noen annen dag? At en av ti europeiske babyer blir unnfanget i en seng fra IKEA. Eller at da Mona Lisa ble stjålet fra Louvre i 1911, var Picasso en av de mistenkte? Og at hvis du har en pizza med radius z og tykkelse a, blir volumet pi*z*z*a. 1153 forbløffende fakta er en grenseløst morsom og upretensiøs sjarmbombe av en bok, samlet og redigert av teamet bak det britiske TV-programmet Quite Interesting. Oversatt av Christian Rugstad.

Høstens pocketutgivelser inkluderer:

Roger Hobbs: Ghostman

Gillian Flynn: Mørke rom og Flink pike

Anatol Lieven: Pakistan