Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

12.06.2014
Kokeboken "Alene hjemme" lanseres som e-bok

Lansering av kokeboken Alene hjemme som e-bok

For to år siden utga vi Bent Stiansens bok Alene hjemme - Kokebok for små husholdninger. Stiansen er verdensmester i kokkekunst og en av Norges beste formidlere av matbordets gleder. Han ønsket å lage boken da han ble alene og måtte lage mat kun til seg selv. Det krever av og til litt ekstra motivasjon. Resultatet ble en stor og inspirerende hverdagskokebok fylt med enkle, gode middagsoppskrifter og nyttige kjøkkentips til alle som er i samme situasjon. Og det er mange. 67 % av Norges husholdninger består av én eller to personer. I boken er derfor alle oppskriftene satt opp til både én og to personer.

Alene hjemme ble en stor suksess, og vi har solgt over 40 000 eksemplarer! Den var også nominert til «Årets beste kokebok» i 2012.

Nå er det på tide å lansere denne boken i digitalt format! For at enda flere skal få nytte av denne kokeboken, lanserer vi den som e-bok spesielt tilpasset iBooks og iPad.  iPad-er er flittig brukt på kjøkken rundt om i Norge, og her kommer endelig en norsk kokebok som utnytter mulighetene dette formatet gir.

«E-boken er laget i Apples Author-format, noe som gir helt unike muligheter innen avansert bokproduksjon.  Vi mener at denne boken er banebrytende også i internasjonal sammenheng. Denne produksjonen viser også at tiden der bøker ble laget som egne apper nå snart er forbi», sier Sjur Mossige i eBokNorden, som har produsert boken.

For oss har det vært en spennende prosess å se hvordan dette formatet har gitt boken en ekstra dimensjon, og vi er stolte over å ha denne berikede e-boken i vår stadig voksende digitale portefølje. E-kokeboken har selvsagt alle oppskriftene som er i p-boken, men i tillegg er det lagt inn instruksjonsvideoer hvor Stiansen viser utvalgte oppskrifter trinn-for-trinn, grunnleggende matlagingsteknikker samt andre gode kjøkkentriks. Du kan også sette inn dine egne notater i boka. Og prisen er også verdt å merke seg - den vil kun koste kr 99,-  Boken selges kun gjennom iBooks. 

Stiansens restaurant Statholdergaarden feirer 20-årsjubileum i år, og da vi skulle lage en stor kokebok om til en enda større e-bok var det naturlig for oss å velge en bok fra ham. Selv jubilerer han med å skrive en ny kokebok, som kommer senere i høst. Kommer den som e-bok? Vi får se...