Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

07.01.2015
Fonts utgivelser våren 2015

I 2015 feirer Font 10-årsjubileum, og dette vil markeres på forskjellige vis gjennom året. Spenning, migrasjon og kjærlighet preger Fonts skjønnlitterære vårliste, mens våpenindustri, polfarere og kunstnere er stikkord for sakprosaen.

Trykk her for å lese mer om hver enkelt utgivelse.

Vårens første utgivelse kommer fra den anerkjente, tyske manusforfatteren Sascha Arango. Hans bokdebut Sannheten og andre løgner er en kløktig og uhyre spennende psykologisk thriller. Henry Hayden er en internasjonalt berømt og bestselgende forfatter, en kjærlig ektemann og en sjenerøs venn. I hvert fall tilsynelatende.Det viser seg nemlig at han ikke skriver sine egne bestselgere... Arango besøker Oslo i februar i anledning boklanseringen.

Antti Tuomainen debuterte på norsk med Helbrederen i 2013, og ble hyllet av et samlet norsk anmelderkorps. I sin andre kriminalroman Mørkt som mitt hjerte møter vi 13-årige Aleksi Kivi som mistet sin mor en regntung oktoberdag i 1993.Tyve år senere føler Aleksi seg sikker på hvem som hvem som står bak morens forsvinning. Boken utgis i begynnelsen av mars. I mars utgir vi også Prinsesse Bari som er sør-koreanske Hwang Sok-Yongs mesterlige roman om immigrasjon og identitet. Ungjenta Bari må flykte fra Nord-Korea etter å ha mistet sin familie i 1990-årenes sult- og flomkatastrofer. Sok-Young er Sør-Koreas mest anerkjente forfattere, og han har mottatt flere av landets mest høythengende priser.

S. K. Tremayne er et pseudonym for en kjent, britisk forfatter. I den psykologiske thrilleren Istvillingene av Tremayne, møter vi Angus og Sarah Moorcraft som har mistet en av sine tvillingdøtre i en tragisk ulykke. Mens de prøver å komme på fote, raser verden igjen sammen når deres gjenlevende datter, Kirstie, hevder at de har forvekslet hennes identitet med avdøde Lydia. Den uhyggelige thrilleren utgis i mars.

Det finnes mer enn 875 millioner skytevåpen i verden, tolv milliarder kuler produseres hvert år og flere enn tusen mennesker blir skutt og drept hver eneste dag. Den prisbelønte journalisten Iain Overton tar oss med på en blodig reise, fra Cape Town til Utøya, fra San Salvador til Tokyo i En væpnet verden, en dokumentarbok som angår oss alle. Boken utgis i april.

Edvard Munch var en stor beundrer av Henrik Ibsen, og Ibsen hadde sans for den unge kunstneren som skapte en rekke motiver inspirert av hans verker. I den gjennomillustrerte praktboken Historien om Ibsen og Munch lar Torstein Velsand oss bli kjent med to kunstnere som har satt dype og varige spor i verdenskunsten. Boken utgis i april. Sammen måned slipper vi også en praktbok om Fridtjof Nansen og Roald Amundsen, Norges mest berømte oppdagelsesreisende og polfarere. Sammen var de det selvstendige Norges virkelige nasjonalhelter i årene etter uavhengigheten i 1905. De to samarbeidet nært og lenge som banebrytende polarforskere, men var tidvis også bitre fiender.

Font slipper også tre nye pocketbøker denne våren, blant annet filmutgaven av Gillian Flynns Mørke rom som settes opp på kinoer over hele verden 28. august med Charlize Theron i hovedrollen.