Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

04.06.2015
OVERSIKT OVER HØSTENS UTGIVELSER

Nyheter fra Font Forlag høsten 2015


Stephen Fry og teamet bak det populære britiske TV-programmet Quite Interesting har samlet en mengde kuriøs (og som regel svært unyttig) kunnskap - til ellevill begeistring for lesere over hele verden. Visste du at en struts kunne ha løpt London Maraton på tre kvarter? Eller at den elektriske stolen ble oppfunnet av en tannlege? Eller at gamle Rom var åtte ganger så tett befolket som dagens New York? Når du har lest 1244 forunderlige fakta vet du alt dette, og minst 1241 ting til ... Oversatt av Pål F. Breivik. Utgis i august. Forfatterne bor i London.


Har du noen gang lurt på hvilken høyde må du slippe en biff fra for at den skal være ferdig stekt når den treffer bakken? Eller hvor mange Lego-brikker som må til for å bygge en bro fra New York til London som tåler biltrafikk? Eller hvor fort man kan treffe en fartsdump med bil og overleve? I kultboken Hva hvis? har Randall Munroe samlet matematiske, vitenskapelige, filosofiske (og svært morsomme) svar på en rekke hypotetiske spørsmål. Munroe jobbet tidligere som forsker i NASA, men driver nå det ultrapopulære nettstedet xkcd.com som har flere enn 80 millioner besøkende per måned. Oversatt av Bertil Knudsen. Utgis i august. Forfatteren bor i Massachusetts, USA.


I løpet av få år vil India overta posisjonen som verdens mest folkerike land med raskest økonomisk vekst. Samtidig er India kontrastenes og forskjellenes land - med en milliard fattige og ufattelig mange milliardærer. India ligger i front innen informasjonsteknologi og medisinsk forskning, men har ingen av verdens 200 fremste universiteter og halve befolkningen bor i et hjem uten toalett. I boken India deler journalisten og forfatteren Joar Hoel Larsen sine omfattende kunnskaper, opplevelser og møter med indere i alle samfunnslag. Utgis i september. Forfatteren bor i Oslo.


Den berømte skuespilleren Arthur Leander får hjerteinfarkt mens han står på scenen og spiller Kong Lear. Senere samme kveld begynner sivilisasjonen å bryte sammen i kjølvannet av en influensapandemi. Station Eleven er en post-apokalyptisk roman om kunst og erindring, om den tvingende nødvendigheten av mellommenneskelige forhold, om berømmelsens flyktige vesen og om skjønnheten i verdenen slik vi kjenner den. Station Eleven er nominert til en rekke priser, bl.a. National Book Award og PEN/Faulkner Award. Oversatt av Kirsti Vogt. Utgis i september. Forfatteren bor i New York.


Norges beste italienske kokk, Dag Tjersland, elsker å krysse grenser. Både de som deler Norge fra Italia, og de som skiller våre lands matkultur og råvaretilfang. I Pasta og pizza presenterer han alle de klassiske italienske pizzaene og pastarettene, men også spennende nyskapninger hvor norske råvarer kombineres med italienske. Et usedvanlig velsmakende eksempel er pizza med hummer og torskekjake! Boken består av hundre oppskrifter, inkludert hvordan du lager perfekte deiger til pasta og pizza og tomatsauser som rekker til et års forbruk! Utgis i september. Forfatteren bor på Nesodden.


Sør-Kina-havet like før daggry: Tre pirater går til angrep på en smugleryacht. Målet: en formue i uslepne safirer fra Burma. Oppdragsgiver: Angela, en mystisk kriminell mesterhjerne. Så går alt galt. Safir er en heftig, kunnskapsrik og suverent gjennomført ny thriller fra Roger Hobbs, forfatteren av Ghostman. Oversatt av Hilde Lyng. Utgis i september. Forfatteren bor i Orlando.


Med Gode gamle nissehistorier har Anne Bull-Gundersen gitt oss en klassisk julebok med tradisjonsrike tekster og illustrasjoner i et vakkert design. Boken inneholder et bredt tilfang av tekster, noen av historiene har levd på folkemunne gjennom generasjoner, mens andre er signert kjente forfattere som bl.a. Asbjørnsen og Moe, Astrid Lindgren og H.C. Andersen. Utgis i oktober. Forfatteren bor i Asker.


Anne Havåg Holter-Hovind er hageentusiast og fugleelsker. I tillegg er hun arkitekt, og hun driver Moseplassen, Norges største hageblogg. I den gjennomillustrerte boken Fuglefryd bringer hun oss tett på de ulike fuglene og deres særtrekk, og med stort engasjement viser hun deg hvordan du kan skape en fuglevennlig uteplass, året rundt. Her finnes alt du behøver å vite om småfuglene, hvordan du bygger fuglekasser og bad, her er en kokebok for småfugler og en mengde tips til hvordan du kan bli småfuglenes beste venn. Boken er gjennomillustrert med forfatterens egne bilder. Utgis i oktober. Forfatteren bor i Oslo.

 

Intervjuforespørsler og andre spørsmål kan rettes til:

Kjersti Herland Johnsen / kjersti@fontforlag.no / 971 68 454
Knut Ola Ulvestad / knut@fontforlag.no / 907 95 022