Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

27.11.2015
Oversikt over kommende titler, våren 2016

UTGIVELSER VÅREN 2016 - FONT FORLAG

SKJØNNLITTERATUR

Peter Buwalda: Bonita Avenue

Professor Siem Sigerius er en mann som lykkes med alt - jobb, anerkjennelse og familieliv. Men i møte med personlige svik, selvmord, Internett-porno og hjemkomsten til en utstøtt sønn, trues hele Sigerius-klanens eksistens. Et fengslende, underholdende og dyptloddende portrett av en familie i dyp krise. Bonita Avenue er blitt kalt «en av de første store europeiske romanene i det 21. århundre» og «En litterær sensasjon», og er blitt sammenliknet med bøkene til Philip Roth, Jonathan Franzen og Michel Houellebecq. Peter Buwaldas debutroman ble straks nominert til Nederlands fremste litterære priser, lå i to år på bestselgerlistene og er blitt oversatt til en lang rekke språk. Oversatt av Hedda Vormeland, utgis i februar.

 

Emily St. John Mandel: Fordi overlevelse ikke er nok

I årene etter at en dødelig pandemi har utslettet store deler av menneskeheten, turnerer gruppen Den omreisende symfoni til små bosetninger av overlevende. Men så støter de på en voldelig profet som tar livet av alle som ikke slutter seg til ham. Beretningen veksler mellom tiden før og etter sivilisasjonens sammenbrudd, i en gripende og lyrisk roman om erindring, fremtidshåp og sivilisasjonens løvtynne ferniss. Fordi overlevelse ikke er nok av kanadiske Emily St. John Mandel er blitt nominert til bl.a. den prestisjetunge National Book Award og er utgitt til fantastiske kritikker i mange land. George R.R. Martin, forfatteren av Game of Thrones, omtaler den som «en bok jeg vil huske lenge og vende tilbake til.» Oversatt av Kirsti Vogt, utgis i januar.

 

Elif Shafak: Arkitektens læregutt

En storslagen fortelling om kjærlighet, vennskap og rå maktutøvelse fra 1500- og 1600-tallets Istanbul, hjertet i det veldige osmanske riket. Tolv år gamle Jahan kommer til byen som elefanttemmer, og faller for sultanens skjønne datter. I palasset blir han tatt under vingene til sjefarkitekten Sinan og får være med på å reise noen av verdens mest fantastiske bygninger. Men farlige understrømmer truer hoffet og imperiet, og mektige krefter motarbeider arkitekten og hans læregutt. Elif Shafak er Tyrkias mest leste kvinnelige forfatter, og bøkene hennes er utgitt på over 40 språk. Shafak inspireres av både vestlige og østlige fortellertradisjoner i sine romaner, som i likhet med Istanbul bygger bro mellom kulturer og livssyn. Oversatt av Marius Middelthon, utgis i januar.

 

Mark Lamprell: Englene på broen (arbeidstittel)

En varm, morsom og hjertefølt roman full av livsglede og romantikk, lagt til kjærlighetens Roma. Fortellingen om tre par og deres kjærlighetseventyr i Den evige stad, vever elegant følelser og livsskjebner inn i hverandre - og inn i Romas gater. Fortellerstemmen i romanen tilhører byen selv, Kjærlighetens ånd, og veileder leseren gjennom byen og forklarer hvorfor Roma er blitt et så velsignet sted for elskende.

Englene på broen vil appellere til lesere av Miraklene i Santo Fico av D.L. Smith og En dag av David Nicholls, og til fans av filmer som Midnight in Paris og Love, Actually. Australske Mark Lamprell har jobbet som manusforfatter og regissør på en rekke filmer. Oversatt av Lene Stokseth, utgis i mai.

 

KRIM

Øistein Borge: Den syvende demonen

Med denne boken introduseres en ny og kraftfull stemme i norsk kriminallitteratur!

En norsk næringslivstopp blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem i Frankrike. Forbrytelsen har sammenheng med begivenheter mer enn hundre år tidligere, da Edvard Munch oppholdt seg i Sør-Frankrike. Derfra går det forgreninger til den franske motstandskampen under andre verdenskrig. En spennende kriminalroman fra nåtiden, med overraskende vendinger og kunnskapsrike tilbakeblikk på kunst- og krigshistorien.

Øistein Borge har bakgrunn fra film- og reklamebransjen. Han har mottatt en lang rekke priser for sine arbeider, bl.a. to gulløver fra reklamefilmfestivalen i Cannes. Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. Utgis i januar.

 

Lilja Sigurðardóttir: Fanget

Sonja er en enslig mor som kjemper for å få endene til å møtes slik at hun kan ta seg av sin lille sønn. I et desperat og lite gjennomtenkt forsøk på å skaffe penger, lar hun seg overtale til å smugle kokain til Island. På Keflavik flyplass fatter imidlertid en eldre og erfaren toller interesse for den velkledde forretningskvinnen som stadig ankommer fra utlandet. Imens graver Sonjas elskerinne Agla seg stadig dypere ned i løgn og fortielse for å skjule sin delaktighet i bankskandalen som har drevet Island til konkursens rand. Fanget er en intens spennings- og kjærlighetsroman som nok en gang viser at noe av vår tids aller beste nordiske kriminallitteratur kommer fra sagaøya i vest. Sigurðardóttir er krimforfatter og dramatiker. Oversatt av Tone Myklebost, utgis i februar.

 

GENERELL

Mats og Susan Billmark: Lær deg å leve

Susan og Mats Billmark slet i mange år med uro, angst, stress og utbrenthet. En lege rådet dem til å skrive ned sine tanker og bekymringer. Noen venner fikk lese deres «dagbøker» og mente at de kunne være til hjelp for andre i samme situasjon. Forfatterne satset derfor alle sparepengene sine og utga boken på eget forlag. Lær deg å leve gikk helt til topps på svenske bestselgerlister og utgis nå i en rekke land. Mats og Susan er mennesker som leserne lett vil identifisere seg med, de deler sin livserfaring, sine kloke råd og enkle teknikker på en enkel og jordnær måte. Resultatet er den minst jålete og mest solgte selvhjelpsboken i svensk forlagshistorie. Som boken om Zlatan kjøpes den av mange som besøker en bokhandel for første gang. Oversatt av Bodil Engen, utgis i januar.

 

Torstein Velsand: Ibsen og Munch

Henrik Ibsen og Edvard Munch er to av de største kunstnere Norge har fostret. Nære venner ble de aldri, men Munch var en stor beundrer av Ibsen: «Når jeg leser Ibsen, leser jeg om meg selv,» påsto Munch flere ganger. Ibsen hadde på sin side sans for den unge kunstneren. Temaene de begge arbeidet med krysset hverandre på ulike måter. Om Munch er det sagt at han er en litterær maler, og om Ibsen at han er en meget visuell forfatter. I denne gjennomillustrerte praktboken blir man godt kjent med to mennesker som har satt dype og varige spor i verdenskunsten. Ibsen med verk som Et dukkehjem og Peer Gynt, mens Munch har gitt oss ekspresjonistiske mesterverk som «Skrik» og «Madonna». Torstein Velsand er bonde, musiker, oversetter og forfatter. Utgis i april.

 

POCKET

Januar:

S.K. Tremayne: Istvillingene

Hwang Sok-Yong: Prinsesse Bari

Iain Overton: En væpnet verden

Mai:

1244 forunderlige fakta

Roger Hobbs: Safir

Juli:

Gillian Flynn: En hjelpende hånd