Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

05.07.2016
"Den syvende demonen" er solgt til Tyskland

Øistein Borge opplever suksess med Den syvende demonen som han krimdebuterte med på Font Forlag i januar. Boken som er den første i en serie om etterforskeren Bogart Bull, har fått strålende mottakelse i Norge og er hovedbok i Bokklubben Krim og Spenning i sommer. Nå har også tysk bokbransje fått øynene opp for forfatteren. Det velrenommerte tyske forlaget, Droemer Knaur, har inngått en toboksavtale for Den syvende demonen og Øistein Borges neste bok om Bogart Bull.

«Dette er moro. Droemer Knaur er et velrenommert tysk forlag med røtter tilbake til 1840-årene. De er i ferd med å bygge opp en sterk liste med skandinaviske krimforfattere og utgir blant andre Jørn Lier Horst og Torkil Damhaug,» sier forlegger i Font, Knut Ola Ulvestad.

Historien tar utgangspunkt i bestialsk mord på en norsk eiendomsmagnat på den franske rivieraen. Snart viser det seg at forbrytelsen har sammenheng med begivenheter som fant sted mer enn hundre år tidligere, da en gruppe billedkunstnere med Edvard Munch og Henri Matisse i spissen møttes i Sør-Frankrike.

Norsk presse om Den syvende demonen «

«Mangfoldig og genuint spennende debut ... en livsfrisk og kresen krim.»
– Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Sitter som et skudd … fortjener heder – og mange lesere.»
- Frank Brandsaas, Hamar Arbeiderblad

«Øistein Borge introduserer en fin variasjon over den tøffe, følsomme etterforskeren med mørk fortid ... Boken er lettlest og spennende fra side til side.»
 – Ola H. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Han leker med leker med språklige bilder, og tilfører romanen beskrivelser som får leseren til å trekke på smilebåndet ... Dette er en krim fylt til randen med spenning og mysterier»
– Eva Myklebust, Fædrelandsvennen

Øistein Borge (f. 1958) har bakgrunn fra film- og reklamebransjen hvor han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder. Han har mottatt en lang rekke priser for sine arbeider både i Norge og utlandet, blant disse to gulløver fra reklamefilmfestivalen i Cannes. Nå bor Borge på Mallorca hvor han er forfatter på heltid. Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. Den syvende demonen er hans første bok for voksne.

Les mer om boken