Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

13.09.2016
"Biter av lykke" er solgt til Italia

Mindre enn to uker etter boken utkom på norsk, er Anne Østbys Biter av lykke solgt for utgivelse i Italia! Den varme og oppløftende romanen om fem pensjonerte norske venninner som flytter i kollektiv på Fiji, ble snappet opp av forlaget Garzanti bare få dager etter de mottok manus.

«Vi opplever en buzz rundt romanen som omtales som bestseller material, og det er allerede flere utenlandske forlag som har kommet med bud,» sier Østbys internasjonale agent Chandler Crawford.


Biter av lykke er en sjarmerende roman om en gruppe pensjonerte venninner som forlater hjem og familie i Norge for å drive en kakaoplantasje på Fiji. Idet drømmene møter virkeligheten, oppstår en varm og tankevekkende historie om relasjoner, kulturforskjeller, alderdom og å starte på nytt i moden alder. Boken gir også et vakkert portrett av fijiansk natur og kultur.

Anne Ch. Østby (f. 1958) har gitt ut flere romaner for ungdom og voksne, blant annet Kjærlighetsgata og Forbannet velsignet. Hun har mange år bak seg som journalist i norsk presse. Siden 1990 har Østby bodd med familien i utlandet, hovedsakelig i Asia, og hun bor nå på Øst-Timor etter flere år på Fiji. På Øst-Timor jobber hun blant annet med leseopplæring og skrivekurs. Et gjennomgående tema i bøkene hennes er identitet i en internasjonal kultur.

Her kan du lese mer om boken og laste ned høyoppløste bilder