Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

15.09.2016
"Biter av lykke" i internasjonal budkrig

Det er bare et par dager siden den nyutgitte norske romanen ble solgt til Italia, og nå har Storbritannia fulgt etter. I skrivende stund pågår det dessuten en heftig budrunde blant tyske forleggere. Det britiske forlaget Doubleday som er en del av Penguin Random House, har slått på stortrommen og kjøpt rettighetene til hele det engelskspråklige markedet. Det vil si at boken også vil bli utgitt i land som USA, Canada, India og Australia. Doubleday utgir også store internasjonale forfattere som Joanne Harris, John Irving og Bill Bryson.

 

«Jeg er både overveldet og utrolig glad,» sier forfatter Anne Østby. «Denne suksessen har kommet så vanvittig fort! Og så er jeg kjempespent på hvordan boken vil bli mottatt av lesere som hverken kommer fra Norge eller Fiji.»

«Jeg elsker rikdommen i språket, de eksotiske omgivelsene og de varme personskildringene. Det var øyeblikk som vekket latter og øyeblikk som gav meg tårer i øyekroken. Dette blir en glede å utgi,» sier Marianne Velmans som er forlagssjef i Doubleday.

Biter av lykke er en sjarmerende roman om en gruppe pensjonerte venninner som forlater hjem og familie i Norge for å drive en kakaoplantasje på Fiji. Idet drømmene møter virkeligheten, oppstår en varm og tankevekkende historie om relasjoner, kulturforskjeller, alderdom og å starte på nytt i moden alder. Boken gir også et vakkert portrett av fijiansk natur og kultur.

Anne Ch. Østby (f. 1958) har gitt ut flere romaner for ungdom og voksne, blant annet Kjærlighetsgata og Forbannet velsignet. Hun har mange år bak seg som journalist i norsk presse. Siden 1990 har Østby bodd med familien i utlandet, hovedsakelig i Asia, og hun bor nå på Øst-Timor etter flere år på Fiji. På Øst-Timor jobber hun blant annet med leseopplæring og skrivekurs. Et gjennomgående tema i bøkene hennes er identitet i en internasjonal kultur.

 Les mer om boken