Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

11.11.2016
"Lises jul" er blant finalistene til kokebokprisen

Lise Finckenhagens julekokebok Lises jul er blant de fem finalistene til "Årets fineste kokebok"!  Det er Norges største nettsted for mat og drikke Apéritif og bokhandelen Norli som står for denne årlige kåringen. Vinneren blir annonsert i begynnelsen av desember.

Juryens begrunnelse:
«Kokke-Lise gir seg i kast med en av de mest krevende sjangere å fornye: Kokebøker med julens mer eller mindre tradisjonelle mat. Hun overbeviser med en rekke nye og inspirerende oppskrifter (eksotisk pinnekjøtt, lutefisk med spansk pølse og en spennende rakefiskanretning), alt fargerikt og fristende presentert i et tradisjonelt, men håndverksmessig godt gjennomført design. Og det beste av alt: Det aller meste her kan tilberedes og spises året rundt!»

LISE FINCKENHAGEN er blant Norges dyktigste og mest profilerte kokker. I 2004 ble hun kåret til årets kvinnelige kokk, i 2009 til årets matformidler og i 2013 ble Slikkepott kåret til årets beste kokebok. I hennes første julekokebok Lises jul finner du alle de tradisjonelle julemiddagene, de deilige tilbehørene, de klassiske dessertene og langt mer enn syv slag. Men også alternative juleretter som lutefisk med spansk pølse og nyskapninger som rakfisk med eplekompott på potetvaffel. I tillegg bugner boka av oppskrifter på spiselige gaver, kaker og julegodterier. For ikke å glemme tradisjonsmat som ribberull, sild og leverpostei. Dessuten lærer du å lage verdens beste pannekaker med kalkunrester, og en himmelsk juleresteburger.

Bla i boken

Les mer om boken