Font Forlag

NYHETER

Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Nyhetsarkiv

01.10.2016
Oppskrift på sitronfromasj fra

6 personer

6 mellomstore/store egg
200 g sukker
8 plater gelatin
1 ½ dl ferskpresset sitronsaft
1 ss finrevet sitronskall (kun det ytterste gule)
5 dl fløte, pisket til myk krem
syltet sitronskall til pynt

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i ca 7 minutter. Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften. Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i glass, dessertskåler eller i en pen form. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering. Server gjerne med litt myk pisket krem og syltet sitronskall til pynt.

Syltet sitronskall:
2 sitroner
vann
1 dl sukker

Vask sitronene godt under varmt vann. Bruk en bred skreller (aspargesskreller) og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester. Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene. La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.

Tips: Hvis du vil servere fromasjen på et fat kan du la den stå en times tid i fryseren før du raskt dypper formen i varmt vann og hvelver fromasjen over på fatet.