Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

01.10.2016
Oppskrift på sitronfromasj fra

6 personer

6 mellomstore/store egg
200 g sukker
8 plater gelatin
1 ½ dl ferskpresset sitronsaft
1 ss finrevet sitronskall (kun det ytterste gule)
5 dl fløte, pisket til myk krem
syltet sitronskall til pynt

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann i ca 7 minutter. Kok opp sitronsaft og sitronskall i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs de opp i den varme sitronsaften. Rør sitron- og gelatinblandingen inn i eggedosisen og vend inn pisket krem. Fyll fromasjen over i glass, dessertskåler eller i en pen form. La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering. Server gjerne med litt myk pisket krem og syltet sitronskall til pynt.

Syltet sitronskall:
2 sitroner
vann
1 dl sukker

Vask sitronene godt under varmt vann. Bruk en bred skreller (aspargesskreller) og skjær av det ytterste gule skallet i brede bånd. Unngå å få med noe av det hvite og skrap vekk eventuelle hvite rester. Skjær skallet i tynne strimler. Gi strimlene et skikkelig oppkok i rikelig med vann. Hell av kokevannet og tilsett 1 dl nytt vann og 1 dl sukker sammen med strimlene. La det koke videre til væsken får sirupskonsistens. La strimlene ligge i sirupen frem til bruk.

Tips: Hvis du vil servere fromasjen på et fat kan du la den stå en times tid i fryseren før du raskt dypper formen i varmt vann og hvelver fromasjen over på fatet.