Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv

19.05.2008
Commonwealth-pris til Lawrence Hill

Den kanadiske forfatteren Lawrence Hill mottok 18. mai The Commonwealth Writers’ Prize for sin bok The Book of Negroes. Prisen deles ut til den beste boken skrevet på engelsk i et av Samveldets 53 land.

The Book of Negroes (som i USA er utgitt under tittelen Someone Knows my Name), har allerede mottatt en rekke priser, og er kåret av Amazon som en av de viktigste romaner i 2007.

Lawrence Hill har tidligere skrevet flere romaner og dokumentariske bøker, blant andre Desertørens beretning, som ble utgitt av Font Forlag i 2007.

Font vil neste år utgi Hills prisvinnerroman, en bred episk beretning om Aminata Diallo, som ble tatt til slave i sin landsby i Vest-Afrika i 1745, elleve år gammel. Boken følger henne gjennom seilasen med slaveskip til USA, tilværelsen som slave i de amerikanske sørstatene, på flukt til Nova Scotia og på reisen tilbake til Afrika, der hun er med på å grunnlegge Freetown i Sierra Leone.

I sin anmeldelse av boken skrev Washington Post: ”Lawrence Hills meget imponerende historiske verk er fullstendig oppslukende og fortjener en stor internasjonal leserkrets.”