Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

04.08.2008
HØSTENS BØKER PÅ FONT FORLAG

KULTURREVOLUSJON. HITLER. MAT. COWBOYER. KLIMA. OG ALT-DU-ELLERS-IKKE-VET

Yan Lianke er en av Kinas fremste, prisbelønte forfattere. Handlingen i Tjen Folket! er lagt til 1967, på høyden av kulturrevolusjonen og den tilhørende Mao-dyrkelsen. Lianke tråkker på de ukrenkelige tabuene som omgir hæren, revolusjonen, seksualitet og politisk korrekthet i denne morsomme og undergravende kritikken av offisiell korrupsjon, lederskapets hykleri og kulturrevolusjonens generelle galskap. Tjen Folket! er Liankes første bok på norsk, og byr på et møte med en av de aller viktigste litterære stemmene som i dag skriver innenfra Kina. Boken er forbudt lesning i forfatterens hjemland. Oversatt av Brit Sæthre.

Hvem var Adolf Hitler? I den siste romanen han rakk å skrive, Slottet i skogen, skildrer Norman Mailer ekteskapene, incesten, konfliktene og dødsfallene som førte til lille Adis fødsel i 1889, og følger de første femten årene av den senere rikskanslerens ødelagte barndom. En original, tidvis rystende og sterkt engasjerende romanbiografi om en av historiens mest skremmende og gåtefulle skikkelser. Oversatt av H.L.V. Siempre. Denne utgivelsen er en del av et større Norman Mailer-program på Font Forlag. I tillegg til årets utgivelse av forfatterens siste roman, Slottet i skogen, vil forlaget de neste årene presentere reviderte utgaver av De nakne og de døde og Nattens armeer, samt Bøddelens sang (The Executioner’s Song) for første gang på norsk.

 Stiansen inviterer til fest er en sjenerøs, ujålete og inspirerende matbok, der Bent og Annette Stiansen presenterer festmenyer for enhver anledning. Boken inneholder 160 oppskrifter, 21 menyer samt nyttige vertskapstips om alt fra vinvalg til borddekking. Bent Stiansen, som er verdensmester i kokekunst, viser hvor befriende enkelt det kan være å tilberede de mest utsøkte retter.

I Dead or Alive – cowboyer i amerikansk historie fra Davy Crockett til George W. Bush, presenterer NRKs tidligere USA-korrespondent Joar Hoel Larsen historien om Det ville vesten og portretter av sentrale cowboylegender som Davy Crockett, Jesse James, John Wesley Harding, Billy the Kid og mange flere. Han anskueliggjør hvordan sentrale verdier i dagens USA har vokst frem som følge av en bevisst mytologisering av en fortid som i virkeligheten var lovløs, brutal og alt annet enn samfunnsbyggende.

Frykten for klimaendringer har formelig eksplodert i løpet av det siste året, og derfor også interessen for spørsmål knyttet til miljøspørsmål. I en revidert og oppdatert utgave av sin Brageprisnominerte bok Klima – hva skjer, forklarer Ole Mathismoen hva som egentlig skjer, hvorfor det skjer, hvordan det vil utvikle seg videre og hva vi kan gjøre med problemet.

Filosofer, forskere og fulle menn på pub har opp gjennom store deler av menneskehetens historie spurt seg: Hva er sannhet, hva er løgn og hva er rett og slett bløff? I En ytterst interessant bok om alt du ikke vet, forklares og korrigeres utbredte misforståelser, allmenn kunnskapsmangel og bevisst desinformasjon. Denne omfattende katalogen over menneskelig dårskap er skrevet av folkene bak den engelske TV-suksessen QI. Oversatt av Bjørn Herrman.