Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

14.11.2008
Stiansen inviterer til fest kåret til Beste norske kokebok 2008


Annette og Bent Stiansen ble hedret med prisen ”Beste norske kokebok 2008” under en tilstelning i Norli Universitetsgata.

Juryen mener at boken Stiansen inviterer til fest, vil bli en klassiker innen sjangeren.

Under et arrangement i Norli Universitetsgaten fredag 14. november ble Annette og Bent Stiansen tildelt prisen ”Beste norske kokebok 2008”. Prisen deles ut for første gang og er et samarbeid mellom Apéritif og Norli. I alt ble det påmeldt mer enn 30 kokebøker til konkurransen, og juryen valgte først ut fem finalister og tilslutt en vinner. Årets norske kokebok ble Stiansen inviterer til fest, en bok juryen mener ”vil bli en klassiker innen sjangeren.” Det er en meget kvalifisert jury som har vurdert de enkelte bøkene. Juryen har bestått av:

• Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
• Kjersti O. Hartmann, seksjonsleder, Norli Universitetsgaten
• Gulla Aase Formo, Innovasjon Norge, prosjektleder Taste of Norway
• Harald Berger, matfaglig konsulent, Kulinarisk Akademi
• Knut Stene Johansen, professor i litteratur og matskribent

Hver enkelte bok har blitt vurdert etter mer enn 20 kriterier, deriblant design, forside, bildekvalitet, trykk, papirvalg, brukervennlighet, kvalitet på oppskriftene, tilgjengelighet på råvarer og ikke minst hvorvidt man blir "sulten" av boken. Om vinnerboken sa juryen blant annet: ”Stiansen inviterer til fest er en storslått, raus og ikke minst nyttig kokebok. Gjennomgående gode fotos ledsager en lettfattelig og velskrevet tekst om det som skal til for å lykkes med alt fra den minste til den største festanledning. De mange oppskriftene er instruktive og gjennomførbare, og de mangfoldige tipsene nyttige. Det bunnsolide kjøkken- og restaurantarbeidet som ligger til grunn, gjør at boken vil bli en klassiker innenfor sjangeren.”

Annette og Bent Stiansens er ingen nybegynnere i kokebokfaget. Dette er tredje bok signert ekteparet som til daglig har hendene fulle med stjernerestauranten Statholdergaarden i Oslo.

– Men det er viktig å understreke at vi ikke er alene om jobben, sier de to glade prisvinnerne. – Med oss har vi hatt et stort team av dyktige kolleger, blant andre fotograf Guri Dahl og forlaget Font. Å lage kokebok er en svær jobb.

Og det er boken det beste beviset på, for den 340 sider tunge trykksaken er proppfull med oppskrifter og gode råd for en hver tenkelig festlig anledning. Font Forlag har satt i gang 4. opplag av boka som av mange forventes å bli en av julesalgets store vinnere.
Boken er nå trykket i 23 000 eksemplarer.