Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

05.02.2009
Fonts vårliste 2009

Til våren utgir Font romaner fra Kina, Sverige, USA og Canada, foruten den norske dokumentarberetningen Rus og Rolex, om forretningsmannen Olaf Olsviks hemmelige liv som narkoman. I tillegg står Bjørn Eckblad og Svein Tore Bergestuen bak dokumentarboken Radiokrigen, mens Håvard Rem har redigert en samling av fire hundre år med skandinavisk poesi.

Olaf Olsvik red høyt på 1980-årenes jappebølge inntil et ekstremt misbruk av piller og kokain gjorde det vanskelig å opprettholde familieliv og en mer eller mindre lovlydig forretningsdrift. I denne selvbiografiske beretningen om en tungt narkoman og etter hvert kriminell forretningsmann, legges alle kort på bordet.
Rus og Rolex er ført i pennen av Skup-prisvinner Bjørn Olav Jahr.
Utgis medio april.

Svenske Sven Olov Karlsson skriver i Amerikahuset om en melkebonde som vender hjem til slektsgården etter å ha sittet inne for drap, og en skjelving går gjennom bygda: morderen er tilbake.
”Et formidabelt sorgdrama om skyld, misunnelse og hevn, og en hel bygds kamp for å overleve,” har svensk presse sagt om boken. Anne B. Ragde kaller den ”en stor perle”.
Utgis i februar.

Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman om et usedvanlig slaveliv, som begynner med en bortføring i Vest-Afrika og ender i slaverimotstandens høyborg i London flere tiår senere, etter lang tids slaveri i USA og Canada. Boken skaffet Lawrence Hill The Commonwealth Writers’ Prize, som deles ut til den beste boken skrevet på engelsk i et av Samveldets 53 land.
Utgis medio april.
Yan Lianke, den kinesiske forfatteren av Tjen Folket!, kommer med en ny kontroversiell roman, Landsbyens blod, om offentlig korrupsjon og handel med HIV-infisert blod til fattige bønder for at smarte forretningsfolk og partitopper skal berike seg.
Utgis i juni.

Mark Sarvas’ Harry er historien om Harry Rent: godt og vel middelaldrende, klønete og selvopptatt. Når kona plutselig dør og han må organisere begravelsen, forelsker han seg i en 22-åring som serverer på den lokale kafeen. Harry bestemmer seg for å gjøre inntrykk på henne, men alt går katastrofalt feil. En komisk roman om å møte seg selv i døra.
Utgis primo februar.

  Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad forteller den spennende, dramatiske og svært oppsiktsvekkende historien om riksdekkende kommersiell radio i Norge. Radiokrigen er beretningen om hvorfor P4 ble en suksess og hvorfor Kanal 24 aldri ble det, fortalt og forklart innenfor rammene av et større lerret som omhandler den historiske symbiosen mellom media, politikk og næringsliv.
Utgis i mai.
Lyrikeren Håvard Rem har redigert antologien Tingene er dine øyne, et kresent utvalg av klassiske dikt fra Sverige, Danmark og Norge de siste 400 årene. Her møtes muntlige og skriftelige tradisjoner i en samling som spenner fra salmer og sonetter til viser og rocketekster. Alle diktene er gjengitt på originalspråket og et utvalg er også oversatt til engelsk.
Utgis i april.