Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

31.03.2009
ANNETTE OG BENT STIANSEN KANDIDATER TIL STOR INTERNASJONAL KOKEBOKPRIS

Annette og Bent Stiansen vant to priser for sin bok Stiansen inviterer til fest i løpet av høsten 2008. Først ble de tildelt prisen ”Beste norske kokebok 2008” av Apéritif og Norli, og ikke lenge etter ble boken kåret til beste norske kokebok i Gourmand World Cookbook Awards. Nå er Stiansen inviterer til fest en av fire kandidater til hovedprisen ”Best CookBook” i Gourmand World Cookbook Awards som deles ut i Paris den 1. juli.

Dette er en svært anerkjent pris, og omtales ofte av bransjen selv som ”kokebøkenes Oscar”. De påmeldte konkurrerer blant 26 000 mat- og vinbøker fra hele verden. Konkurransen ble stiftet av Eduard Cointreau i 1995, og i mai 2009 vil de nasjonale vinnerbøkene konkurrere om å bli kåret til verdens beste kokebok.

De fire priskandidatene er:

BELGIA Matière Chocolat, Stephane Leroux (Françoise Blouard)

NORGE Stiansen inviterer til fest, Annette og Bent Stiansen (Font)

PERU 500 Años de Fusión, Gastón Acurio (Punto y Coma Editores – El Comercio)

STORBRITTANIA The Big Fat Duck, Heston Blumenthal (Bloomsbury)

”Det er veldig hyggelig å få så mye hyggelig respons på boken vår. Den har allerede solgt i 20 000 eksemplarer og er blitt kåret til Norges beste kokebok. At juryen i Gourmand vurderer boken vår som en av verdens fire beste er utrolig morsomt! Annette og jeg mener selv at dette er den beste boken vi har laget, og nå gleder vi oss til å reise til Paris til sommeren,” sier Bent Stiansen i en kommentar.