Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

07.08.2009
FONTS HØSTLISTE 2009

Denne høsten utgir Font skjønnlitteratur fra Norge, USA og Kina, foruten den Booker-prisnominerte selvbiografien Meg, Cheeta. Bjørn Eckblad og Svein Tore Bergestuen står bak dokumentarboken Radiokrigen, mens Ken Opprann har reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Når det koker er Bill Bufords beretning om en kulinarisk dannelsesreise i New York og Toscana. En ytterst interessant bok om dyrenes verden tar leseren med på en uforglemmelig kunnskapssafari til de ytterste hjørner av dyreriket, og jubileumsboken Vi fant, vi fant markerer at det i år er 40 år siden olje ble funnet i Nordsjøen.

Den norske bokbransjen er bakteppet i Du er ikke sann, Halfdan W. Freihows underholdende, språkbevisste og velkomponerte debutroman. Axel Bull sitter i fengsel og legger siste hånd på et manus som vil ryste den norske samfunnseliten i sine grunnvoller, hvis og når det kommer ut. Men uten å vite det, er han selv en brikke i et utspekulert maktspill mellom to av landets største forlagshus.
Utgis siste uken i august.

Når det koker er en innsiktsfull, morsom og uhyre velskrevet beretning om en glad amatørs heroiske kamp for å overleve som kjøkkenslave i en gourmetrestaurant på Manhattan. Bill Bufords kulinariske dannelsesreise bringer ham etter hvert til Toscana hvor han lærer italiensk kokekunst. Oversatt av Morten Hansen og med forord av Bent Stiansen.
Utgis i september.

Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad forteller den spennende og oppsiktsvekkende historien om riksdekkende kommersiell radio i Norge. Radiokrigen er beretningen om hvorfor P4 ble en suksess og hvorfor Kanal 24 aldri ble det, fortalt og forklart innenfor rammene av den historiske symbiosen mellom media, politikk og næringsliv.
Utgis i slutten av september.
Sjimpansen Cheeta debuterte i filmen Tarzan the Ape Man med Johnny Weissmuller i 1932. I dag er han verdens eldste sjimpanse, og blant de siste gjenlevende stjernene fra Hollywoods gullalder. Med saftig humor, brutal ærlighet og rørende erindringsbilder tar Meg, Cheeta oss med på en sjelden reise tilbake til et tapt Hollywood. Oversatt av H.L.V. Siempre.
Utgis første uke i oktober.

I En ytterst interessant bok om dyrenes verden tas leseren med på en uforglemmelig kunnskapssafari til de ytterste hjørner av dyreriket. Her presenteres ukjente fakta og kuriositeter om et hundretall av våre firbente, bevingede, krypende eller svømmende venner. Hvis du tror at en albatross ikke kan fly sammenhengende i ti år, da har du et presserende behov for denne boken! Oversatt av Bjørn Herrman.
Utgis i oktober.

Ken Opprann har i 15 år reist verden rundt og fotografert mennesker i møte med sin gud. Med TRO er hans dokumentariske og kunstneriske arbeid samlet i bokform. Religionshistorikerne Christine Amadou, Dagfinn Rian, Hanna Havnevik, Knut A. Jacobsen og Kari Vogt bidrar med presentasjonstekster om kristendom, jødedom, buddhisme, hinduisme og islam.
Utgis i oktober.
Vi fant, vi fant er historien om det norske oljeeventyret, som startet med funnet av Ekofisk lille julaften 1969. Gjennom de 40 årene som er gått, har verdier for over 7000 milliarder kroner blitt pumpet opp fra norsk sokkel. Aftenpostens USA-korrespondent Alf Ole Ask skriver om norsk oljehistorie gjennom 40 år, mens forfatterne Anne B. Ragde, Tore Renberg og Håvard Rem belyser sider ved det norske oljeeventyret. Boken er gjennomillustrert.
Utgis i november.