Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

30.04.2010
EDGAR-PRISEN TIL JOHN HART!

For tredje gang på like mange bøker er den amerikanske forfatteren John Hart tildelt den høythengende Edgar-prisen, den fremste utmerkelsen som kan gis til en kriminalforfatter i USA. Hart vant prisen i konkurranse med blant andre Jo Nesbø. Tidligere i år vant John Hart også den andre store internasjonale prisen, The Dagger Award.

Edgar-prisen, som deles ut av The Mystery Writers of America, ble tildelt John Hart for romanen ”The Last Child”. Boken er nylig utgitt på norsk av Font Forlag under tittelen ”Det siste barnet”, oversatt av Christian Rugstad.

– Dette er nesten ikke til å tro. Stort nærmere en definisjon av verdens beste kriminalforfatter går det ikke an å komme, sier forlegger i Font, Halfdan W. Freihow, i en kommentar.

John Hart er nærmest blitt geniforklart for sine bøker av amerikanske kritikere. «Et mesterverk,» kalte Washington Post «Det siste barnet». Her hjemme peker de foreløpige anmeldelsene i samme retning. Bergensavisen gir terningkast 6 og skriver: «Prisbelønte John Hart slår pusten ut av leseren med denne boken.» Og VGs anmelder slår fast at boken er et «utmerket, kriminelt håndverk (med) en vanntett intrige, vedkommende personer og en handling som tidvis er ekte rørende. I tillegg til å være velskrevet.»

Freihow opplyser at Font Forlag neste år vil utgi John Harts andre Edgar-vinnende bok, romanen «Down River», på norsk.

For mer informasjon se www.fontforlag.no