Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

10.08.2010
Fonts høstliste

I høst utgir Font Forlag en dansk krimsensasjon, en kjærlighetserklæring til Toscana og toskansk mat- og vinkultur, og en bok som vil gjøre nordmenns hytteliv enda triveligere. I tillegg presenteres en storsatsing om Norge og norske ikoner, samt nye billigbøker.

Søsken paret Lotte og Søren Hammer står for årets krimsensasjon i Danmark og 16 andre land med sin debutbok Udyr. En tidlig mandag morgen gjør to barn et grusomt funn: I gymnastikksalen på den lille byens skole finner de likene av fem nakne og sterkt mishandlede menn. Scenen likner mest av alt en offentlig henrettelse. Hva er motivet, og hvorfor den spektakulære iscenesettelsen? Det blir snart klart at de drepte hadde en pedofil fortid, og førstebetjent Konrad Simonsen må legge lokk på saken for å hindre at en blodtørstig dagspresse og en hevngjerrig befolkning spolerer etterforskningen. En innflytelsesrik gruppe av ofre for pedofile overgrep har imidlertid andre planer, og gjør sitt beste for å piske opp stemningen i opinionen med uhyggelige virkemidler. Forfatterne vil være gjester på Oslo Bokfestival.

Kokken Dag Tjersland har tilbrakt fem år i Toscana for å lære det italienske kjøkkenets hemmeligheter. Mitt Toscana er hans kulinariske kjærlighetserklæring og reisebrev. Med utgangspunkt i den vakre toskanske byen Lucca har Tjersland reist på kryss og tvers i regionen. Han har trasket rundt i vinmarker og olivenlunder, besøkt osteprodusenter og slaktere, og ikke minst et hundretalls kjøkken, både private og i restauranter. I Mitt Toscana deler han sine erfaringer og sin kunnskap med alle som vil lese om Mat-Italia på sitt beste. Praktboken inneholder bl.a. 120 praktfulle oppskrifter, mer enn 300 fargefotografier, en guidet tur gjennom Toscanas severdigheter, lengre tekster om vin, råvarer m.m., hotell- og restauranttips samt nyttige italienske ord og uttrykk om mat og vin. Tjersland kåserer og lager mat på Oslo Bokfestival.

Ingen har flere hytter enn oss nordmenn. Og aldri har vi det travlere enn når vi er der: Bilen skal losses, bager, sekker, kasser og poser skal bæres inn. Senger skal res, det skal fyres i peisen, smøres Swix på ski og solkrem på barn, store familiemåltider skal tilberedes på én kokeplate, terrasser skal måkes, påskeegg males, vegger beises, båten stoffes, vanntanken fylles og doen tømmes. Det skal spilles Yatzy og det skal leses bøker. På toppen av det hele skal det også skrives bøker: Hyttebøker. For å imøtekomme det siste behovet og dermed øke trivselsfaktoren på hytta, har Atle Nielsen laget Hytteboka. Den er ferdig utfylt, morsom, nyttig og interessant. Her er bl.a. krimnoveller, kryssord, fakta om plagsomme dyr, quiz, lister, morsomme leker for folk som sitter i bilkø, tidenes beste sitater samt uforglemmelige bilder av folk som glemte å ta med seg solkrem. Og mye, mye mer.

I høst kommer tre nye titler i Fonts storsatsing, Norges nasjonalarv. Her presenteres våre viktigste og mest kjente nasjonale ikoner i enkeltstående bøker som tar for seg betydelige skikkelser innenfor kunst og litteratur, vitenskap, idrett og samfunnsliv, men også landets mange naturperler, samt sentrale historiske epoker og kulturuttrykk. Serien er beregnet på alle som har behov for en kortfattet, velskrevet og faglig pålitelig presentasjon av ulike sider ved vår nasjonalarv. Alle bøkene utgis parallelt på engelsk under navnet Norwegian Heritage. Høstens nye titler er Henrik Ibsen av Torstein Velsand, Skisportens vugge av Thor Gotaas og Fridtjof Nansen av Hans Olav Thyvold. De fire første bøkene i serien kom i vår og er viet Edvard Munch, Norske folkeeventyr, Roald Amundsen og Norske fjorder. Kommende titler er bl.a. Knut Hamsun, Vikingene, Norske fjell og Edvard Grieg.

Høstens to billigbøker er en heftet utgave av Bent Stiansens storverk Stiansen inviterer til fest og den uhyggelig aktuelle klimathrilleren Ultimatum av Matthew Glass. Dessuten vil den kanadiske forfatteren Lawrence Hill, som har fått et stort publikum i Norge med romanen Noen kjenner mitt navn, være til stede på Oslo Bokfestival samt møte sine lesere i Bergen og Skien.