Font Forlag

NYHETER

Ny salgs- og markedssjef i Font og Fontini
Yan Lianke er nominert til Booker-prisen
John Hart på Norgesbesøk
Nyhetsarkiv

05.11.2010
"Mitt Toscana" nominert til Beste norske kokebok 2010

Dag Tjerslands bok Mitt Toscana er nominert som én av fem kandidater til å bli "Beste norske kokebok 2010". Det er matbladet Apéritif og bokhandelkjeden Norli som står for kåringen. Juryens begrunnelse lyder:

«Dag Tjerslands fargerike hyllest til sitt kjære Toscana er en flott innføring i et av verdens desidert mest forførende spiskamre. Boken er skrevet med en inspirert penn, har særdeles flotte illustrasjoner, og gir et vell av spennende oppskrifter. Alt tilrettelagt i lyset fra syd.»

Vinneren av årets pris blir annonsert fredag 19. november. Kokebøkene vurderes etter blant andre disse kriteriene:

Blir man "sulten" av boken?
Språklig kvalitet
Design - forside og innmat
Bildekvalitet/trykk/papirvalg
Originalitet/kreativitet
Kvalitet på oppskriftene
Er boken nyttig og brukervennlig

Juryen er satt sammen av matfaglige eksperter:
Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
Kjersti O. Hartmann, seksjonsleder, Norli Universitetsgaten
Knut Stene Johansen, professor i litteratur og matskribent
Henry Notaker, kokebokhistoriker, forfatter og tidligere programleder i NRK
Per Borglund, kokebokanmelder og innehaver av Norges største kokeboksamling
Odd Ivar Solvold, stjernekokk og kokebokforfatter, innehaver av Smak i Sandefjord

Les mer om Mitt Toscana.