Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv

05.11.2010
"Mitt Toscana" nominert til Beste norske kokebok 2010

Dag Tjerslands bok Mitt Toscana er nominert som én av fem kandidater til å bli "Beste norske kokebok 2010". Det er matbladet Apéritif og bokhandelkjeden Norli som står for kåringen. Juryens begrunnelse lyder:

«Dag Tjerslands fargerike hyllest til sitt kjære Toscana er en flott innføring i et av verdens desidert mest forførende spiskamre. Boken er skrevet med en inspirert penn, har særdeles flotte illustrasjoner, og gir et vell av spennende oppskrifter. Alt tilrettelagt i lyset fra syd.»

Vinneren av årets pris blir annonsert fredag 19. november. Kokebøkene vurderes etter blant andre disse kriteriene:

Blir man "sulten" av boken?
Språklig kvalitet
Design - forside og innmat
Bildekvalitet/trykk/papirvalg
Originalitet/kreativitet
Kvalitet på oppskriftene
Er boken nyttig og brukervennlig

Juryen er satt sammen av matfaglige eksperter:
Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
Kjersti O. Hartmann, seksjonsleder, Norli Universitetsgaten
Knut Stene Johansen, professor i litteratur og matskribent
Henry Notaker, kokebokhistoriker, forfatter og tidligere programleder i NRK
Per Borglund, kokebokanmelder og innehaver av Norges største kokeboksamling
Odd Ivar Solvold, stjernekokk og kokebokforfatter, innehaver av Smak i Sandefjord

Les mer om Mitt Toscana.