Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

07.01.2011
Font utgir Julian Assange

Idag sendte Font Forlag ut følgende pressemelding:

Font Forlag har sikret seg de norske rettighetene til Julian Assanges varslede bok om WikiLeaks. Boken, som har fått arbeidstittelen WikiLeaks vs verden – min historie, vil bli utgitt samtidig i en rekke land i april 2011.

Foruten Norge er rettigheter foreløpig solgt til Storbritannia (Canongate), Australia (Text), USA (Knopf), Italia (Feltrinelli), Tyskland (Kiepenheuer und Witsch), Frankrike (Laffont), Spania (Mondadori), Holland (De Geus), Portugal (Objectiva), Sverige (Norstedts), Catalonia (Ara Llibres) og Brasil (Companhia das Letras).

Gjennom sin virksomhet har WikiLeaks bidratt til å omdefinere det globale synet på journalistikk, og dermed gitt oss en ny forståelse for hvordan informasjon kan og bør spres. Julian Assange, den visjonære drivkraften bak dette nye publiseringsfenomenet, har en unik innsikt i hvordan WikiLeaks er blitt til en av vår tids mest innflytelsesrike og fryktløse nyhetsformidlere.

I denne avslørende beretningen vil han redegjøre for filosofien som ligger til grunn for den statsløse og banebrytende medieorganisasjonen. Han vil også trekke på sin egen fascinerende livshistorie og by på innblikk i den viltre drivkraften som har tvunget oss alle til en radikal nytenkning om grunnleggende fenomener som åpenhet, ytringsfrihet, demokrati og statsmakt.

”Jeg håper denne boken vil bli et av dokumentene som forener vår generasjon. I denne svært personlige boken vil jeg redegjøre for vår globale kamp for å fremtvinge et nytt forhold mellom folkene og deres regjeringer.” – Julian Assange

For mer informasjon, vennligst kontakt Halfdan W. Freihow, halfdan@fontforlag.no – 52832068/91601924