Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv

14.10.2011
Boklansering "Å redde liv" tirsdag 18 oktober

Biografien om Halvor Fossum Lauritzsen Å redde liv lanseres nå. Lauritzsen har arbeidet med katastrofebistand i 25 år og har ledet mange av verdens største hjelpeprosjekter. Lauritzsen er nå tilbake fra Afrikas Horn hvor han ledet Det internasjonale Røde Kors' innsats.

I forbindelse med lanseringen inviterer vi, i samarbeid med Norli Universitetsgata i Oslo, til en samtale mellom Halvor Fossum Lauritzsen og bokens forfatter Terje Svabø.

Tirsdag 18. oktober kl. 17.00, Norli Bokhandel Universitetsgata 20
Velkommen!

"En av de beste nødhjelpsarbeiderne verden har sett," er Jan Egelands beskrivelse av Fossum Lauritzsen, nordmannen som har tilbrakt store deler av sitt liv i områder som har vært herjet av krig og katastrofer. Siden han som ung sykepleier reiste til Afghanistan i 1980-årene for å etablere et feltsykehus utenfor Kabul, har Fossum Lauritzsen bidratt til å redde millioner av menneskeliv. I boken "Å redde liv" forteller han for første gang sin oppsiktsvekkende historie om et liv omgitt av krig, katastrofer, frykt og redsel. Men også om medmenneskelighet, eventyrlyst, glede og håp. Boken beskriver også bakgrunnen for noen av samtidens blodigste konflikter og tragedier, så vel som Fossum Lauritzsens egne refleksjoner rundt det internasjonale samfunnets evne og vilje til å yte hjelp.