Font Forlag

NYHETER

Brasil 2014: Møt Kjartan Fløgstad, Aslak Nore, Karl Ove Knausgård og Fredrik Ekelund på Litteraturhuset
Boklansering: Julens vakreste dikt og sanger
Pressemelding: To nye medarbeidere i Font
Nyhetsarkiv
Annette og Bent Stiansen

STIANSEN INVITERER TIL FEST

Bent StiansenBent Stiansen vant Bocuse d’Or, verdensmesterskapet for kokker, i Lyon i 1993. Frem til sin død i mai 2010 var Annette Stiansen hans nærmeste samarbeidspartner i driften av gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin, samt Statholderens Krostue, som er viden kjent for sin lunsj med høye danske smørrebrød. I 2002 utga de to den kritikerroste og prisbelønte praktboken Stiansens kulinariske koffert, og to år senere kom bestselgeren Stiansen til hverdags. Deres siste bok sammen var Stiansen inviterer til fest, fra 2008.

”Årets beste norske kokebok” - Oppland Arbeiderblad

”Mesterlig fra en mester!” - Halden Arbeiderblad

”Praktverk!” - Porsgrunn Dagblad

”Nylig ble Bent Stiansens ”Inviterer til fest” kåret til årets beste norske kokebok, og det var pinadø korrekt. Stiansen forstår deg bedre enn du forstår deg selv.” - Bergens Tidende

”Ekteparet Stiansen har levert en ny praktbok, tvers gjennom fristende og vakker, samtidig som den er praktisk i bruk, til og med med egen nettside hvor du kan printe ut handlelister til hver eneste rett i boken! Og så er det fantastisk bok og sitte å bla i!” - Det gode liv

”Må-ha kokebok!” - Kamille

"Boken vil bli en klassiker innen sjangeren." – Juryen for "Beste norske kokebok 2008"

”Stiansen inviterer til fest” (Font) er kåret til årets norske kokebok 2008. Og det er fullt fortjent. Den er en fest å lese, og ulikt de fleste norske kokebøker: En fest å bruke. Guri Dahls bilder er befriende politisk ukorrekte i det minimalistiske Norge i dette årtusenets første tiår, Bent Stiansen er en matpedagog av rang, og det medfølgende vinregisteret er en imponerende nyskapning. – Ole Jacob Hoel, Adresseavisen  

”Festbibelen (…) I sin nye bok øser de to matperfeksjonistene av sine solide erfaringer med å holde selskap.” – VG  

"Og vi begeistres. Vi snur terningen til seks." – Aftenposten

"En komplett festoppskrift er hva Annette og Bent Stiansen presenterer i sin nye bok (…) fra velkomstdrinken til den avsluttende nattmaten. Det hele er ujålete og lekkert, og noe enhver hobbykokk kan greie." – Moss Avis

"Årets overdådige kokebok (...) er gjennomtenkt og designet til fingerspissene (...) Man er i eksepsjonelt trygge hender når man overlater det faglige og kreative til Bent Stiansen." – Dagens Næringsliv, D2

Stiansen inviterer til fest er en matbok av beste merke!” – Valdres 

”Dette er en fabelaktig må-ha-bok med lekker kokekunst og folkelig barneselskap om hverandre.” - KK 

”Festbibelen (…) I sin nye bok øser de to matperfeksjonistene av sine solide erfaringer med å holde selskap.” – VG

Stiansen inviterer til fest (Font) er kåret til årets norske kokebok 2008. Og det er fullt fortjent. Den er en fest å lese, og ulikt de fleste norske kokebøker: En fest å bruke. Guri Dahls bilder er befriende politisk ukorrekte i det minimalistiske Norge i dette årtusenets første tiår, Bent Stiansen er en matpedagog av rang, og det medfølgende vinregisteret er en imponerende nyskapning.” – Adresseavisen

 

NÅ 52 000!

KÅRET TIL BESTE NORSKE KOKEBOK 2008

KÅRET TIL VERDENS BESTE FESTBOK 2009

Hvert år ønsker Stiansen tusenvis av gjester velkommen til sine restauranter Statholdergaarden og Statholderens Krostue. På fritiden inviteres gjerne familie og gode venner hjem til middagsselskap og fest. I denne boken er det deg dørene åpnes for. Du får en innføring i alle forberedelsene som ligger bak en vellykket fest, fra organisering av kjøkkenet til valg av vin og pynting av bord.

«Årets overdådige kokebok (...) gjennomtenkt og designet til fingerspissene (...) Man er i eksepsjonelt trygge hender når man overlater det faglige og kreative til Bent Stiansen, (…) og tro meg: Du får lyst til å lage fest.» – Dagens Næringsliv

Men først og fremst er dette en matbok. En sjenerøs, ujålete og inspirerende bruksbok som snarest bør plasseres i gripeavstand fra kjøkkenbenken. Bent, som også er verdensmester i kokekunst, har sørget for at bokens flotte menyer og retter er presentert på en måte som gjør at folk flest kan få dem til. Du kan risikere å bli imponert – over deg selv!

- 21 festmenyer med mer enn 160 oppskrifter
- Flere hundre fotografier fordelt på 344 sider
- Tips om planlegging og gjennomføring av en vellykket fest
- Kurs i organisering av kjøkken og råvarer
- Praktiske råd og tips til vertskapet
- Stiansens vinkurs
- Lynkurs i sushi
- Egne handlelister for alle rettene i boken

For å gjøre festforberedelsene enklere for deg har Annette og Bent laget en nettside hvor du kan gå inn og skrive ut handlelister til alle rettene i denne boken. Her vil du også finne forslag til invitasjoner og bordkort, og du finner svar på hvilke viner som passer til hvilke matretter.
www.stianseninviterertilfest.no

Design: Bengt Olsson
Fotografier: Guri Dahl
Illustrert
Sider: 344
Format: 240 x 280
Genre: Mat og drikke

Utkom: august 2010
ISBN: 978828169085
Hft. kr. 249,-

Denne boken er også tilgjengelig som: