Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Halfdan W. Freihow

DU ER IKKE SANN

HALFDAN W. FREIHOW (f. 1959) har bakgrunn som litteraturkritiker, oversetter og forlegger. Hans første bok, Kjære Gabriel, ble nominert til Brageprisen i 2004 og er oversatt til et titalls språk. I 2009 utga han romanen Du er ikke sann.

«Å lese hans håndsydde, smakfulle setninger er en udelt nytelse.» – Bergens Tidende

«Freihows roman er usedvanlig velskrevet og musikalsk vevet sammen (...) Et vellykket grep består i at språkuniverset forandrer seg fra person til person. Slik portretteres karakterene presist gjennom språkdrakten de utpekes til å bære.»

– Klassekampen

«En underholdende og morsom, illusjonsløs, rørende og kynisk kollektivromandebut.» – Stavanger Aftenblad

«Freihow skriver utsøkt (…) en underholdende, velskrevet roman som frister til leting etter paralleller i virkeligheten.» 

– Aftenposten

«Freihow har et så nydelig språk (…) en suveren stilist. Presis og poetisk. (…) beskriver utsøkt en bransje i fritt fall.»  

– Dagbladet


Axel Bull, en usannsynlig bestselgerforfatter, sitter i fengsel og legger siste hånd på et manuskript som vil ryste den norske samfunnseliten i sine grunnvoller hvis og når det kommer ut. Uten å vite det er han imidlertid selv en brikke i et utspekulert maktspill mellom to av landets største og mest ærverdige forlagshus.

Samtidig har krimdronningen Lisbeth Livaag stukket av til en strand i Thailand etter at hennes siste bok er blitt grundig slaktet av et samlet kritikerkorps. Hjemme sitter forlaget og lurer på hvordan de skal få igjen i hvert fall en del av pengene de har investert i henne.

I løpet av noen vintermåneder knyttes disse to forfatternes skjebner til bokens øvrige persongalleri – hovedsakelig forleggere, redaktører og journalister, men også en ydmyk muslimsk drosjesjåfør og en svikefull fiskeoppdretter. De fortaper seg alle sammen og på hver sin måte i en fargerik vev av svindel og selvbedrag, kynisme og kjærlighet, avhengighet og allianser.

Du er ikke sann er en underholdende, språkbevisst og velkomponert roman om mennesker som gjør så godt de kan for å overleve – i hverdagslivet så vel som i den mektige og beryktede bokbransjen. De vet at det er forskjell på sannhet og løgn, på fakta og fiksjon. Men på den annen side – hvem har sagt at det ene alltid er bedre enn det andre, at det første nødvendigvis er riktigere en det siste? Kanskje bæres vi alle oppe av illusjoner, selv når de til slutt brister?

«En suveren stilist.» – Dagbladet

Design: Stian Hole
Sider: 320
Format: 140 x 210
Genre: Skjønnlitteratur

Utkom: juli 2010
ISBN: 9788281690660
Hft. kr. 149,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok

Andre utgivelser av Halfdan W. Freihow