Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Per Eide og Ola Wakløv

NORGE - MELLOM HIMMEL OG FJORD

PER EIDE (f. 1954) er oppvokst på Sunnmøre, og regnes som en av landets beste og mest allsidige fotografer. Han har vunnet norske og nordiske mesterskap i undervannsfotografering flere år på rad, han har hatt et titalls separatutstillinger og er innkjøpt av samlinger i inn- og utland. Eide står ansvarlig for det fotografiske utvalget i denne boken. De fleste bildene har han tatt selv, de øvrige har han med kresent blikk hentet fra historiske arkiver og hos sine dyktigste kolleger.

OLA WAKLØV (f. 1963) vokste opp ved Mjøsa, men bor nå på en liten øy i en av landets vakreste fjorder. I motsetning til Eide sluttet han å dykke tidlig på 1990-tallet etter å ha møtt en amorøs sel på 18 meters dyp. Wakløv har siden 1990-tallet utgitt en lang rekke bøker, og har skrevet tekstene i denne boken.

Fotografen og forfatteren vil rette en spesiell takk til kystlinjedesigneren Slartibartfast som, ifølge den høyst troverdige kilden The Hitchhikers Guide to the Galaxy, utformet fjordlandskapet langs kysten av Norge. Han vant en høythengende designpris for dette verket, og uttalte i den forbindelse at "fjorder gir en nydelig barokk følelse til et kontinent".

For å åpne utdraget må du ha Adobe Acrobat innstallert på din maskin.
Last ned Adobe Acrobat

Last ned utdrag
norge_billig.jpgnorway_billig.jpgnorwegen_billig.jpgnoruega_billig.jpgnorvege_billig.jpgnor_russ_billig.jpg

Praktbok om Norge i seks ulike språkutgaver.
På kort tid har disse bøkene solgt mer enn tjue tusen eksemplarer, og mottatt overstrømmende tilbakemeldinger fra norsk bokhandel, men også fra en lang rekke bedrifter og hoteller, samt Innovasjon Norge, Utenriksdepartementet, ambassader over hele verden og ikke minst fra norske og utenlandske lesere. Nå utgis den på fransk og russisk i tillegg til engelsk, norsk, tysk og spansk.

NORGE – MELLOM HIMMEL OG FJORD tar deg med på en uforglemmelig reise i sagalandet på Europas tak. Gjennom skiftende årstider speiles landskap og naturperler i farger fra naturens egen, rikholdige palett. Bølgende nordlys, midnattssol, krystallklar fjelluft og stormsvart himmel har vekselvis omgitt Norges fremste naturfotografer i arbeidet med denne boken. Teksten og det rike bildematerialet gir deg en spennende beskrivelse av Norges natur, kultur og historie. Bokens informative faktasider, kart og utdypende bildetekster bidrar til overblikk og variasjon underveis på reisen.

Denne boken er utgitt på seks språk, norsk, engelsk, tysk, spansk, fransk og russisk.


* * *

NORGE – MELLOM HIMMEL OG FJORD er satt med skrifttypen Bembo, en antikvaskrift som er oppkalt etter den italienske kardinal og forfatter Pietro Bembo (1470–1547). Da en av de mest berømte boktrykkerne fra den italienske renessansen, Aldus Manutius, skulle trykke hans verk de Aetna i 1496, tok han i bruk en ny skrifttype utviklet av Francesco Griffo. Han var blant de første som gradvis forlot det tyngre kalligrafiske uttrykket og utviklet den lettere og mer stiliserte skriftstilen vi kjenner og bruker i dag. I 1929 lot Stanley Morison seg inspirere av Francesco Griffos uttrykk da han utviklet skrifttypen Bembo, en vakker, tidløs font som ofte brukes i bøker.

Grafisk design og omslag: Mona Dahl
Repro: Iris Assistanse as
Papir: 150 g Gallerie Art Matt
Trykk og innbinding: Graphicom

Norsk utgave: ISBN 978-82-8169-028-8
Engelsk utgave (oversatt av William Mulholland): ISBN 978-82-8169-029-5
Tysk utgave (oversatt av Ina Kronenberger): ISBN 978-82-8169-030-1
Spansk utgave (oversatt av Cristina Gómez Baggethun): ISBN 978-82-8169-031-8
Fransk utgave (oversatt av Terje Sinding): ISBN 978-82-8169-032-5
Russisk utgave (oversatt av Jelena Ratsjinskaja): ISBN 978-82-8169-033-2

Omfang 184 sider

Utkom: september 2008
Hft. kr. 149,-

Denne boken er også tilgjengelig som:

Andre utgivelser av Per Eide og Ola Wakløv