Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Randi Berge Svendsen

BJØRN

En biografi

RANDI BERGE SVENDSEN (f. 1967) er utdannet i nordisk språk og litteratur, og har bakgrunn som kulturjournalist og kritiker. Hun er en mangfoldig og skolert musiker, og har arbeidet som arrangør, kapellmester og komponist for teater- og kabaretoppsetninger. I forbindelse med denne boken har hun ført lange, personlige samtaler med Bjørn Eidsvåg om hans liv og karriere. Hun har fulgt bandet på turné, og snakket med familie, venner og en rekke andre kilder, fra biskoper til platedirektører. Bjørn er hennes første bok.

Les intervju med forfatteren i VG

Les intervju med forfatteren og Bjørn Eidsvåg i Aftenposten

Besøk Bjørn Eidsvågs hjemmeside  

Foto © Lars Eivind Bones

PRESSEN OM BJØRN (Klikk på avisens navn for å lese hele anmeldelsen)

”Godt fortalt og bidrar med mye av dokumentarisk verdi (…) et rikholdig billedutvalg serveres som bonusmateriale.” – VG


”Svendsen får fram bildet av teologen som ble Norges aller viktigste artist (…) Og hun viser hvordan noen av hans vakreste viser ble til.” – Stavanger Aftenblad


”Stor og romslig som mannen selv (…) Vi kommer ham tett på livet, blir bedre kjent med ham, og skjønner bedre hvorfor han er som han er, sier det han sier, og synger det han synger.” – Vårt Land

En svært åpenhjertig biografi om Norges mest populære artist, Bjørn Eidsvåg.

I denne nærgående biografien fotfølges Bjørn Eidsvåg fra bedehuset i Sauda, via årene i Oslo og det radikale studentmiljøet på Menighetsfakultetet, og frem til utsolgte konserter Norge rundt. Vi blir kjent med presten som tjenestegjorde på Lier psykiatriske sykehus, en erfaring som satte dype spor og som førte til at Bjørn etter hvert ble sjelesørger for en hel nasjon. Vi får et innblikk i hans mangfoldige roller som tekstforfatter, komponist, utøver og offentlig person, og i den vanskelige kombinasjonen av familieliv og turnéliv. Som artist har Bjørn Eidsvåg holdt et rekordstort publikum i sin hule hånd gjennom 30 år, men han er også en mann som trives alene, i slitte tøfler, på hytta. Denne boken byr på et inngående møte med kunstneren Bjørn Eidsvåg, så vel som med mennesket − familiemannen, vennen, trubaduren, trøsteren og tvileren.

Biografien om Bjørn Eidsvåg inneholder en komplett diskografi over alle hans album, mer enn hundre fotografier, samt håndskrevne tekstskisser og prekener.

 

* * *

 

BJØRN er satt med Berling Roman , en skrifttype som ble utviklet av Sveriges fremste typograf og grafiske designer, Karl-Erik Forsberg (1914–1995). Denne vakre antikvaskriften ble støpt og utgitt av Berlingska Stilgjuteriet i Lund (hvorfra den fikk sitt navn), og opptrådte første gang i bokform med nyutgivelsen av Frithiofs Saga i 1953. Forsberg lot seg inspirere av detaljer fra renessansens elegante og lettleste skrifttyper, og i særdeleshet av den berømte venetianske boktrykkeren Aldus Manutius (1450–1515).

Grafisk design og omslag: Mona Dahl
Omslagsillustrasjon: Kjell Nupen
Billedredaktør: Knut Ola Ulvestad
Repro: Iris Assistanse AS
Papir: Arctic Volume
Trykk og innbinding: PDC Tangen

Utkom: september 2007
ISBN: 9788281690011
Ib. kr. 398,-