Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Bana Alabed

KJÆRE VERDEN

Oversatt av H.L.V. Siempre

BANA BANA ALABED (f. 2009 i Aleppo) ble under blokaden av byen verdenskjent for sine Twitter-meldinger med bønn om fred i Syria og slutt på all krig. Hennes hjerteskjærende meldinger gikk daglig ut til millioner rundt om i verden og bød på en usedvanlig innsikt i byens grusomme dagligliv med flyangrep, sult og familiens mulige død. I desember 2016 ble Bana og familien hennes trygt evakuert fra Aleppo til Tyrkia. Kjære verden er hennes første bok.

«Hjerteskjærende nært...» – Marius Wulfsberg, Dagbladet

NRK Kveldsnytt (16.01 2018): Intervju med Bana Alabed

Boktrailer (YouTube)

NRK Kveldsnytt (16.01 2018): Intervju med Bana Alabed

«Hjerteskjærende nært...» – Marius Wulfsberg, Dagbladet

Under beleiringen av den krigsherjede byen Aleppo i 2016 ble syv år gamle Bana Alabed verdenskjent for sine desperate Twitter-meldinger med bønn om fred i Syria og slutt på all krig. Hennes hjerteskjærende meldinger bød på en usedvanlig innsikt i byens grusomme dagligliv, med flyangrep, sult og familiens mulige død.

Bana har nå skrevet en gripende bok om en lykkelig barndom som tok slutt ved krigens utbrudd, og om fire år med bomber, ødeleggelse og frykt. Kjære verden byr på et enestående intimt barneperspektiv på en av historiens største humanitære kriser. Historien hennes er en kraftfull påminnelse om menneskets utholdenhet og barnets grenseløse mot.

Dette er en bok som vil prege alle som leser den.

«En historie om kjærlighet og mot omgitt av brutalitet og terror. Dette er vitnesbyrdet til et barn som har utholdt det utenkelige.» – J.K. Rowling

Utkom: januar 2018
ISBN: 9788281694613
Ib. kr. 349,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok