Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Terje Svabø

Å REDDE LIV. HALVOR FOSSUM LAURITZSEN

Terje Svabø (f. 1952) er en norsk journalist og forfatter bosatt i Wien. Svabø har bl.a. jobbet i Aftenposten, VG og i NRKs Dagsrevyen hvor han var programleder for debattprogrammene "Debatt 21" og "Til Debatt".

"Svabø har skrevet et tankevekkende dokument om en norsk ener." - Asbjørn Ringen, Gudbrandsdølen Dagningen

"Boken vil trolig være fin lesning for unge mennesker som har lyst til å gjøre en innsats ute i verden." - Guri Hjeltnes, VG

"Et sterkt innblikk i hva som møter en nødhjelpsarbeider" - Gjengangeren

«Et sterkt innblikk i hva som møter en nødhjelpsarbeider.»
– Gjengangeren

Siden august har Halvor Fossum Lauritzsen ledet Det internasjonale Røde Kors' nødhjelpsarbeid på Afrikas horn. Nå utgis boken "Å redde liv" om hans humanitære arbeid gjennom 25 år.

"En av de beste nødhjelpsarbeiderne verden har sett," er Jan Egelands beskrivelse av Fossum Lauritzsen, nordmannen som har tilbrakt store deler av sitt liv i områder som har vært herjet av krig og katastrofer. Siden han som ung sykepleier reiste til Afghanistan i 1980-årene for å etablere et feltsykehus utenfor Kabul, har Fossum Lauritzsen bidratt til å redde millioner av menneskeliv. I boken "Å redde liv" forteller han for første gang sin oppsiktsvekkende historie om et liv omgitt av krig, katastrofer, frykt og redsel. Men også om medmenneskelighet, eventyrlyst, glede og håp. Boken beskriver også bakgrunnen for noen av samtidens blodigste konflikter og tragedier, så vel som Fossum Lauritzsens egne refleksjoner rundt det internasjonale samfunnets evne og vilje til å yte hjelp. Boken er ført i pennen av Terje Svabø.

Utkom: oktober 2011
ISBN: 9788281690820
Ib. kr. 349,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok