Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Randall Munroe

HVA HVIS

Oversatt av Bertil Knudsen

RANDALL MUNROE (f. 1984) er skaperen av internett-tegnestripen xkcd, som følges av mange millioner mennesker. Han studerte fysikk ved Christopher Newport University før han ble ansatt i NASAs forskningssenter for robotteknologi. I 2006 forlot han NASA for å lage nettstriper på heltid. Han liker middagsselskaper med levende lys og lange turer på stranden. Veldig lange turer. Munroe bor i Massachusetts. 

Forfatterens nettsted xkcd finner du her.


Her kan du se en TED-talk, et foredrag, som forfatteren Randall Munroe har holdt. Veldig underholdende! 
Klikk her. 

Bill Gates er fan av Randall Munroes bok Hva hvis: «The reason Munroe's approach is a great way to learn about science is that he takes ideas that everybody understands in a general way and then explores what happens when you take those ideas to their limits.» Les hele omtalen hans her. 

Blogganmeldelser

«Jeg kan ikke annet enn å berømme Munroe for både kreativitet og kunnskap. Ikke bare klarer han å svare på disse gæærne hypotetiske situasjonene, men han gjør det med humor og på en lettfattet måte som gjør at «liberal arts majors» også kan klare å henge med i svingene. Han skriver underholdende, og det er fullt mulig å lære en hel del av å lese boka – selv om situasjonene beskrevet er absurde. Julegave til favorittnerden din, kanskje?» – Julies Bokbabbel

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Har du noen gang lurt på hvor mye fysisk plass Internett opptar?

Eller hva som ville skje hvis alle mennesker på jorden rettet en laserstråle mot månen samtidig?

Eller hvilken høyde må du slippe en biff fra for at den skal være ferdig stekt når den treffer bakken?

 Eller hvor fort man kan treffe en fartsdump med bil og overleve?

Eller hvor mange Lego-brikker som må til for å bygge en bro fra New York til London som tåler biltrafikk?

Randall Munroe har svarene. Mannen bak det populære nettstedet xkcd.com har i boken Hva hvis samlet grundige matematiske, vitenskapelige og filosofiske svar på en rekke hypotetiske spørsmål. I jakten på svar kjører han muntre datasimuleringer, graver seg gjennom nedgraderte militære forskningsnotater, konsulterer ledere ved atomreaktorer, tar tiden på Star Wars-scener med stoppeklokke, ringer til moren sin og googler noen virkelig skumle dyr. Svarene hans er komiske juveler i form av presise og underholdende forklaringer på alt fra dine sjanser til å møte en sjelefrende, til de mange grusomme måtene du kan dø på ved å bygge en periodisk mur av alle grunnstoffene.

 

Utkom: august 2015
ISBN: 9788281693470
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som: