Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Siv Dyvik og Østre Aker Husflidslag

STRIKK DIN EGEN JULEGENSER

SIV DYVIK er en etablert strikkedesigner med 20 års fartstid i den norske strikkebransjen. Siden 2015 har hun arbeidet frilans som strikkedesigner og oppskriftskriver og vært involvert i flere bestselgende bokprosjekter. I 2016 flyttet hun til London og jobber derfra med oppskrifter, garn og strikkepinner.

ØSTRE AKER HUSFLIDSLAG (etabl. 1978) er tilsluttet Norges Husflidslag som er akkreditert av UNESCO som ekspertorganisasjon innen immateriell kulturarv. Laget har 150 medlemmer og holder til på Øvre Fossum gård i Groruddalen. Østre Aker Husflidslag er aktivt innenfor et bredt felt av håndverksproduksjon og er opptatt av å formidle skaperglede i møtet mellom det tradisjonelle og nytenkende.

«Godt humør og gode bilder ... Du kan jo kjøpe akrylversjonene av disse genserne i butikkene, men hei; disse blir mer personlige og du kan jo tilpasse til deg selv eller nevø som sikkert alltid har savnet en julegenser. Eller gjøre genseren mindre glorete eller fullstendig overkill alt etter humør og effekter ... Oppskriftene er tenkt igjennom, og det strikkes med pinnenummer så du rekker å strikke dette før jul. Og det er en fin variasjon i vanskelighetsgrad, noen har maskestring og broderier, andre skal en sy på applikasjoner, noen har flerfargestrikk og andre igjen er det strukturstrikk.» – Monsterstrikk

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

I Strikk din egen julegenser har den erfarne strikkedesigneren Siv Dyvik utarbeidet mønstre til 24 flotte juleplagg i samarbeid med Østre Aker Husflidslag. Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsfulle fotografier.

Glorete og høytidsdekorerte ullgensere har lenge vært et humoristisk innslag i britiske og amerikanske juletradisjoner. Hvem husker ikke Mr. Darcys ikoniske julegenser med reinsdyret Rudolf fra filmen"Bridget Jones dagbok" fra 2001. Disse morsomme høytidsplaggene har også nådd Norge, og vi ser dem både til hverdag og fest når desember banker på døren.

Den som vil skaffe seg en julegenser finner lett masseproduserte og «engelskspråklige» plagg, men hvor er genserne som forteller de norske historiene? Tiden er inne for å fornorske tradisjonen. Og for å gjøre det selv. Her får du den første norske julegenserstrikkeboken!

Strikkemønstrene strekker seg fra de stemningsskapende og kjente norske julemotivene til det mer «outrerte» og tøysete. Her finner du oppskrifter i ulike vanskelighetsgrader og plagg som passer for både mann og kvinne, for liten og stor - til og med for hunden.

Visste du forresten at den tredje fredagen i desember er den offisielle julegenserdagen?

Utkom: oktober 2017
ISBN: 9788281694385
Ib. kr. 349,-