Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Sigmund Falch

FOR MANGE TOMMELTOTTER

Sigmund Falch - Foto Agnete BrunSigmund Falch (f. 1965) er prosjektleder i NRK Underholdning, og er også regissør, manusforfatter og forfatter. Han har blant annet regissert og skrevet manus til TV-seriene Fremtiden kommer bakfra og Jul i Tøyengata, og er produsent/manusforfatter på TV-serien Side om Side. Falch har utgitt en rekke humorbøker i en serie som startet med Ho peika på Ceylon og viste ein pupp, og han utgjør en fjerdedel av forfatterkvartetten De Gyngende Seismologer, som har gitt ut flere bøker i tillegg til å ha skrevet barne-TV-serien UHU!.

«En av årets mest sarkastiske og morsomme bøker ... Forfatteren går løs på tekstene, og resultatet er hysterisk morsomt.» – Knut B. Gjerva, Gjengangeren

NRK P1 Nitimen (16.09.2017): Sigmund Falch: "For mange tommeltotter"

NRK P2 Studio 2 (04.10.2017): Usaklige norske sangtekster

NRK P1 Nordland (06.10.2017): Norske sangtekster under kniven

«Klarte ikke å holde latteren inne ... Selv barnesangen “Det fløy en liten blåfugl” fikk smilemusklene til å jobbe ... Dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste, ikke så ofte jeg gjør det. En god latter forlenger livet. Julegavetips til en som ikke vil lese en hel bok sammenhengende.» – Lese og reiselyst

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

«Siden tidenes morgen har mennesket stilt seg spørsmålene:
 «Hvor kommer norske sangtekster fra?»,
«Hvorfor eksisterer de?»,
 og ikke minst: «Hva betyr de EGENTLIG?»
Takket være Sigmund Falch får vi nå endelig svaret på det siste.» 
– Thomas Seltzer

 

Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes, Finn Kalvik, Kaizers Orchestra, Anne Grete Preus, CC Cowboys, Vamp, Bertine Zetlitz, deLillos, Halvdan Sivertsen … Mange av våre mest kjente og folkekjære artister er strålende musikere og scenepersonligheter som fortsetter å glede og begeistre nordmenn i alle aldre.

Men når de synger, sier de mye rart. Den som setter seg ned med et nøkternt sinn og lytter nøye til sangtekstene, vil snart miste troen på at våre høyt skattede trubadurer har noen som helst anelse om hva de synger.

I denne boken legger Sigmund Falch 29 av de mest populære norske sangtekstene under kniven, og går løs på meningsinnholdet med nådeløs presisjon og stigende undring. Resultatet er tidvis ganske nedslående for tekstforfatterne, men hysterisk morsomt for leseren.

Underveis søker Falch hjelp hos meteorologer, ornitologer, historikere og andre fagpersoner for å avsløre tekstforfatternes lettvinte omgang med fakta. Og det han stort sett finner, er lag på lag med tøv, selvmotsigelser, unødvendige gjentakelser, geografiske bomskudd, respektløshet overfor naturlovene – og ufattelig mange nødrim. Samt, joda, noen ganske få gullkorn.

Vil du lytte til sangene mens du leser? Sjekk ut vår Spotify-spilleliste her.

 

Utkom: september 2017
ISBN: 9788281694002
Ib. kr. 339,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok